fbpx
2019. szeptember 13.

Megnyitotta kapuit a megújult KÁN

Megnyitotta kapuit a megújult KÁN

Számos újdonságot hoz az idei Kaposvári Állattenyésztési Napok, amely pénteken nyitotta meg kapuit. Az ünnepélyes eseményen Feldmann Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár arról beszélt: a Kaposvári Egyetem által szervezett kiállításon mindig a magyar állattenyésztés krémje képviselteti magát. Kiemelte: az agrártárca a mostani vidékfejlesztési program keretében több mint 160 milliárd forinttal támogatta a hazai állattenyésztést.

Hagyományosan a fogatok felvonulásával kezdődött a XIII. Kaposvári Állattenyésztési Napok. Az ünnepélyes eseményen a házigazda Kaposvári Egyetem nevében Prof. Dr. Kovács Melinda rektor köszöntötte a vendégeket. Mint fogalmazott: a KÁN nemcsak a Dunántúlon, hanem országosan is egyedülálló rendezvény, amely az állattenyésztés teljes vertikumát felvonultatja. Hozzátette: a kiállítás lehetőséget nyújt arra, hogy a szektor különböző képviselői megvitassák az ágazat aktuális kihívásait.

Az egybegyűlteket Kaposvár város polgármestere is köszöntötte. Szita Károly megköszönte a Kaposvári Egyetem szervezőmunkáját és azt, hogy komoly szerepet vállal az egészséges élelmiszerek előállításban.

A térség országgyűlési képviselője Gelencsér Attila a Kaposvári Állattenyésztési Napok sokszínűségét hangsúlyozta. Kiemelte: a tudományosság, a szakmaiság és az igényes szórakozás egyaránt helyet kap a KÁN-on.

A Kaposvári Egyetem által szervezett kiállításon mindig a magyar állattenyésztés krémje vonul fel – ezt már Feldmann Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár mondta beszédében. A szakpolitikus kiemelte: ilyenkor látható az a hatalmas és kiváló minőségű munka, amelyet a magyar tenyésztő szakma képvisel. Az agrártárca feladata és felelőssége, hogy ezt a sok kockázattal járó ágazatot kiemelten támogassa.  Épp ezért mostani vidékfejlesztési programban több mint 160 milliárd forinttal segítették a hazai állattenyésztést.
Hozzátette: a magyar kormányzat és szaktárca már korábban megkezdte a felkészült a 2020 utáni időszakra. Ennek köszönhető pedig a mostanihoz hasonló támogatásra számíthatnak majd a gazdák az új közös agrárpolitika büdzséjéből.

A Kaposvári Állattenyésztési Napok egész hétvégén számos szakmai, közönség-és családi programmal várja a látogatókat a Pannon Lovasakadémián.

 

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 13.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat