fbpx
2019. szeptember 12.

Teltházas konferenciák a KÁN nulladik napján

Teltházas konferenciák a KÁN nulladik napján

Hatalmas érdeklődés övezte a KÁN nulladik napján megrendezett szakmai programokat. A II. Környezetgazdálkodási Konferencia és a II. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferencia egyaránt teltházat hozott.

A II. Környezetgazdálkodási Konferencia fő témája a génmegőrzés és a biodiverzitás volt. Az eseményen Prof. Dr. Tossenberger János az Agrár-és Környezettudományi Kar dékánja köszöntötte az érdeklődőket. Mint kiemelte: a környezetvédelem és a környezetgazdálkodás egyre nagyobb szerepet kap az agráriumban. A génmegőrzés és a génbázis potenciális felhasználásának a lehetősége pedig soha nem volt még ennyire aktuális – fogalmazott Prof. Dr. Tossenberger János.

A kormány számára kiemelten fontos a génmegőrzés, ennek érdekében indult idén a génmegőrzési stratégia– erről már dr. Rácz András környezetügyért felelős államtitkár beszélt a Kaposvári Egyetemen. Erre a célra 12 milliárd fordítanak, nyáron létrejött a Nemzeti Biodiverzitási és Génmegőrzési Központ, a következő négy évben pedig különböző mintaprogramok is indulnak. Többek között a Kaposvári Egyetem partnerségével is – tette hozzá a szakpolitikus.

A környezetgazdálkodás után délután már az élelmiszermarketingé volt a főszerep a Kaposvári Egyetemen. A Gazdaságtudományi Kar által szervezett II. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi konferencián Prof. Dr. Kovács Melinda rektor köszöntötte az érdeklődőket. Az akadémikus kiemelte: a konferencia rendkívül aktuális, hiszen a 21. század egyik legnagyobb kihívása, hogy hogyan lehet kiváló minőségű és elegendő mennyiségű élelmiszert előállítani.

Az eseményen elhangzott: a vidéki ízek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a vendéglátásban. A tapasztalatok szerint pedig a helyi élelmiszerek, az adott tájra jellemző ételek és italok rendkívül fontos szerepet játszanak a minőségi turizmus megteremtésében – erről is beszélt Prof. Dr. Szente Viktória egyetemi tanár.
Az eseményen Dalibor Kezele a horvát Podravka élelmiszer-üzletági igazgatója elmondta: cégük nem csupán a gyártással és a forgalmazással foglalkozik, hiszen kihasználva a közösségi médiát, egy külön kulináris oldalon tartják a kapcsolatot a fogyasztóikkal.
A konferencián lehetőség nyílt a helyi és környékbeli ételek és italok kóstolójára is. A rendezvény pódiumbeszélgetéssel zárult.

 

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 12.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat