fbpx
2019. szeptember 06.

Egyetemi polgárok lettek

Tanévnyitó Ünnepség a Kaposvári Egyetemen
 

Több mint 1050 elsőéves hallgató számára indult el a 2019/2020-as tanév pénteken a Kaposvári Egyetemen. Az ünnepélyes tanévnyitón Prof. Dr. Kovács Melinda rektor úgy fogalmazott: bízik benne, hogy a fiatalok a tanulmányaik elvégzése után is úgy érzik majd, jól választottak, amikor a Kaposvári Egyetemre jelentkeztek.

"Hiszek a Kaposvári Egyetem jövőjében, munkatársaim tudásában, kezdeményező készségében, emberi jóságában"

– ezekkel a szavakkal nyitotta meg a 2019/2020-as tanévet a Kaposvári Egyetem rektora. Prof. Dr. Kovács Melinda kiemelte: az elmúlt évek során folyamatosan fejlődött a Kaposvári Egyetem, amely egyre vonzóbb a hallgatók számára.  Hozzátette: a cél, hogy az egyetem a jövőben a régió szellemi műhelyeként és az élelmiszertermelés teljes vertikumát átfogó agrárközpontként működjön. A vidéki egyetemeknek ugyanis komoly létjogosultsága és küldetése van.

A hallgatókhoz szólva úgy fogalmazott:

"Önökön múlik, hogy az évek során az értelmiségi léthez elegendő tudást, tartást és tisztességet szívjanak magukba."

Az ünnepi köszöntőt követően a Rippl-Rónai Művészeti Kar színművész hallgatói adtak műsort. Majd a fogadalomtételt követően a karok dékánjai kézfogással köszöntötték az elsőéveseket, akik ezzel hivatalosan is a Kaposvári Egyetem polgáraivá váltak.

Az ünnepség keretében Prof. Dr. Komlósi Istvánt a Kaposvári Egyetem tiszteletbeli doktorává és professzorává avatták. Komjáthy György András pedig címzetes egyetemi docens címet vehetett át.

Immár hagyományos az évnyitó keretében adták át a kitüntetéseket és címeket. A Kaposvári Egyetem Szenátusa a Kaposvári Egyetemért Emlékérem kitüntetést adományozott Dr. Baki Péter egyetemi docensnek és Dr. Olsovszky Árpád Imre volt Egyetemi Kollégium igazgatónak.

A Kaposvári Egyetemért Emlékplakett kitüntetést ezúttal Prof. Dr. Gulyás László a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára vehette át. 

Az ünnepségen a Kaposvári Egyetem rektora által adományozott Kiváló Dolgozó kitüntetésben részesült Dr. Tóth Katalin a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának oktatója.

A Kaposvári Egyetem Főtanácsosa címet kapott Baloghné Hetesi Anita a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar dékánhelyettesi titkárnője, Gyódi Anna a Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtár szaktájékoztatója, könyvtárigazgató-helyettese, Szabó Andrásné a Kaposvári Egyetem Tan- és Kísérleti Üzem üzemgazdásza valamint Szentgyörgyi Renáta a Kaposvári Egyetem Bér- és Munkaügyi Osztály humán-erőforrási ügyintézője is.

A Kaposvári Egyetem Tanácsosa címet pedig ezúttal Jovánczainé Péterfai Krisztina Kaposvári Egyetem Pedagógus és Felnőttképzési Központ ügyintézője, Király Imre a Kaposvári Egyetem Szolgáltatási és Informatikai Igazgatóság Informatikai Osztály számítástechnikai előadója valamint Molnárné Pohn Cecília a Kaposvári Egyetem Hallgatói Ügyek Igazgatósága, Tanulmányi Csoport tanulmányi előadója érdemelte ki.

A Kaposvári Egyetem kancellára által adományozott Kiváló Dolgozó kitüntetéseket is átadták a tanévnyitó ünnepségen. A díjat Gálné Bierer Judit a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar kari titkára, Jőrös Krisztina a Kaposvári Egyetem Tan- és Kísérleti Üzem állatgondozója valamint Városiné Horváth Viktória a Kaposvári Egyetem Új Kollégium adminisztrátor-gondnoka vehette át.

A Kaposvári Egyetem Főmunkatársa címet Fazekas Nikoletta a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar intézeti titkára, a Kaposvári Egyetem Munkatársa címet pedig Neuhauszné Bene Éva a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar Neveléstudományi Intézet Szakmódszertani Tanszék irodai adminisztrátora és Takács István a Kaposvári Egyetem Tan- és Kísérleti Üzem villanyszerelője kapta meg.

Az eseményen nemcsak az elsőéves hallgatókat ünnepelték, hanem azokat is, akik több évtizeddel ezelőtt szereztek diplomát a Kaposvári Egyetemen. A Pedagógia Kar azokat a pedagógusokat köszöntötte, akik 65, 60, illetve 50 éve diplomáztak. A Vas, Gyémánt és Arany diplomákat ünnepélyes keretek között adták át a tanévnyitón.

 

 

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat