fbpx
2019. július 24.

Sárkányhajó EB – Hat bronzéremmel tértek haza egyetemistáink

Sárkányhajó EB – Hat bronzéremmel tértek haza egyetemistáink

Hat bronzérmet szerzett a magyar egyetemi válogatott a sárkányhajósok Európa-bajnokságán Moszkvában. A hajóban a Kaposvári Egyetem hallgatói valamint a Szegedi és Pécsi Tudományegyetem fiataljai együtt küzdöttek az érmekért. A versenyre a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatásával juthatott el a 23 fős hazai csapat.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által kiválogatott csapatban kizárólag egyetemisták kaptak helyet Szegedről, Pécsről és Kaposvárról, ők a nemzetek közötti felnőtt mezőnyben indultak, és úgy sikerült hat bronzérmet szerezniük, hogy szinte mindenkinek ez volt az első nemzetközi versenye.

"Nagyon büszkék vagyunk a fiatalokra, hiszen abszolút felnőttek a feladathoz. Fontosnak tartjuk az egyetemi sportéletben a sárkányhajózás és a kajak-kenu megjelenését, remélem, hogy jövőre még több egyetem csatlakozik hozzánk"

– mondta Foltán László, az MKKSZ szabadidősport-szakágvezetője.

A Kaposvári Egyetem öt hallgatója küzdött az érmekért.

"A versenyben résztvevő nemzetek komolyan felkészültek és összeszokottak voltak, több éves vízisportos múlttal rendelkeztek. Ez rólunk nem volt elmondható, de nagyon gyorsan összekovácsolódtunk és sikerült igazi csapatként működnünk. Még a változékony idővel, a széllel és az esővel is megküzdöttünk."

– mesélte Soós Franciska egyetemünk hallgatója, a csapat oszlopos tagja. A fiatalok életreszóló élménnyel gazdagodtak:

"Úgy gondolom mindannyian sokat tanultunk és fejlődtünk, rengeteg élménnyel tértünk haza, amelyre egész életünkben emlékezni fogunk. Az utolsó napon egy kis városnézés is belefért az időnkbe, ezt nagyon élvezte a csapatunk."

– mondta Franciska.

A moszkvai Európa-bajnokságon 10 és 20 fős hajókban versenyeztek a résztvevők, a tornán hat nemzet vett részt. A hazai csapat 9 versenyszámban, 15 futamon vett részt.

A válogatott KE-s tagjai: Rózsa Dorottya, Soós Franciska, Székács Máté, Török Dávid és Virág Erik.

Forrás: kajakkenusport.hu

Utoljára frissítve: 2019. július 24.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat