fbpx
2019. június 28.

Diplomaosztó – Közel ötszázan ünnepelhettek

Oklevélátadó Ünnepség

"Nem az a mester, aki megtanít valamit, hanem az, aki megihleti a tanítványait" – ezekkel a szavakkal köszöntötte a végzős hallgatókat Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor a pénteki oklevélátadó ünnepségen. A Kaposvári Egyetemen mintegy félezer végzős hallgató ünnepelhette tanulmányai befejezését. A pénteki oklevélátadó ünnepségen Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor átadta a rektori tisztségét jelképező láncot Prof. Dr. Kovács Melinda kinevezett rektornak, aki július 1-től lép hivatalba.

"Mi bízunk Önökben, kreativitásukban, egyéni képességeikben és abban is, hogy megtalálják boldogulásukat. A diploma egy szabadabb életet és jobb elhelyezkedési lehetőséget teremt"

– fogalmazott a frissdiplomásokhoz szólva Prof. Dr. Szávai Ferenc. A rektor az elmúlt évek munkáját értékelve elmondta: a Kaposvári Egyetemnek hallgatói- és oktatói kiválóságban is sikerült előre lépni. Ez pedig elsősorban az összefogásnak köszönhető, amelyre a jövőben is nagy szükség lesz – tette hozzá.

Szita Károly Kaposvár polgármestere megköszönte a hallgatók és az oktatók áldozatos munkáját. A városvezető hangsúlyozta: a Kaposvári Egyetem egy tudásközpont, amely szerves egysége Kaposvárnak.

"A város és a tudásközpontja elválaszthatatlanok egymástól. Összetartozunk. Mindaz, ami itt a kampuszon történik, Kaposvár legfontosabb ügyeihez tartozik"

– fogalmazott Szita Károly polgármester.

Az ünnepségen a Rippl-Rónai Művészeti Kar oktatói és elsőéves színművész hallgatói adtak színvonalas verses-zenés műsort. Majd a dékánhelyettesek záróvizsga jelentése és a fogadalomtétel után az oklevelek és az igazolások átadása következett.

Az eseményen Tardi Tamás a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke a hagyományokhoz híven Somogyország polgáraivá fogadta a hallgatókat. Szita Károly pedig átadta a legjobb tanulmányi eredményt elért kaposvári illetőségű hallgatónak járó díjat, amit ezúttal a Rippl-Rónai Művészeti Kar elektronikus ábrázolás alapszak hallgatója, Ükös Zsolt érdemelt ki.

A diplomaosztón immár harmincnyolcadik alkalommal avatták fel a doktori fokozatot nyert doktorjelölteket.

Állattenyésztési tudományok tudományágban doktori fokozatot kapott:

 • Bagóné Vántus Viola
 • Chiara-Carmen Celia 
 • Dr. Szabóné Rajli Veronika
 • Mikó Annamária
 • Tischler Annamária

Gazdálkodás- és Szervezéstudományok tudományágban doktori fokozatot kapott:

 • Bodrogai László Anzelm
 • Devesh Singh
 • Dinara Aliyeva
 • dr. Süth Miklós
 • Gyalog Gergő Sándor
 • Harshavardhan Reddy Kummitha
 • Sipiczki Zoltán

Emellett a habilitált doktori címet is átadták. Gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban habilitált doktori címet kapott:

 • Pató Gáborné Dr. Szűcs Beáta, egyetemi docens (Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar)

A Rippl-Rónai Művészeti Kar 2012-ben alapította meg kari díját, az Artcadia-díjat, mellyel a Kar életében végzett kiemelkedő szakmai, oktatói és alkalmazotti tevékenységet, illetve a kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatók munkáját ismerik el. Az elismerés oktatói tagozatát Károly Sándor Áron DLA egyetemi docens, az alkalmazotti tagozatát Gálné Bierer Judit kari titkár, míg a hallgatói tagozatát ebben az évben Peck Arnold képi ábrázolás BA szakos hallgató vehette át.

A Gazdaságtudományi Kar néhai dékánjának emlékére a Baka József Szakkollégium alapította meg Balogh László-díjat, a hallgatói szavazatai alapján idén Dr. Kőműves Zsolt egyetemi docens érdemelte ki az elismerést.

A pénteki oklevélátadó ünnepségen Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor átadta a rektori tisztségét jelképező láncot Prof. Dr. Kovács Melinda kinevezett rektornak, aki július 1-től lép hivatalba.

 

Az Agrár- és Környezettudományi, a Rippl-Rónai Művészeti valamint a Gazdaságtudományi Kar hallgatói után délután a Pedagógiai Kar frissdiplomásai is átvehették okleveleiket.

A záróvizsga jelentés és a fogadalomtétel után a Pedagógiai Kar hallgatói is megkapták okleveleiket.

Az eseményen további elismerések is gazdára találtak. Életmű Díjat kapott Dr. Kovácsné Nagy Ibolya mesteroktató, Kari Díjat vehetett át oktatói tagozaton Dr. habil. Kovács Zoltán egyetemi docens, pedagógus tagozaton Lévai Edit gyakorlatvezető gyógypedagógus, míg alkalmazotti tagozatban Földvári Aranka bér- és munkaügyi osztályvezető.

A tanulmányi és közösségi munkáért, a példamutató és kötelességtudó magatartásáért hallgatói díjat érdemelt ki Patak Flóra és Magyar Éva.

Az ünnepségen a végzős hallgatók nevében Czérna Gertrúd tanító szakos hallgató köszönt el az Alma Matertől.

 

A délelőtti és délutáni diplomaosztó ünnepségen további díjakkal ismerték el a példaértékű munkát, emellett köszöntötték azokat is, akik az elmúlt időszakban rangos elismeréseket vehettek át. Továbbá ismertették a Tudományos és Diákköri Konferencia eredményeit és díjazottjait is.

Utoljára frissítve: 2019. június 28.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat