fbpx
2019. június 19.

Az agrárképzésről tanácskoztak Bőszénfán

Az agrárfelsőoktatás aktuális kérdéseiről, a tangazdaságok működéséről valamint a jövőbeni fejlesztésekről is tanácskozott a Magyar Rektori Konferencia Agrártudományi Bizottsága szerdán, Bőszénfán. Az esemény házigazdája ezúttal a Kaposvári Egyetem volt.  Szöveg:  A Kaposvári Egyetem látta vendégül a hazai agrárképzést folytató egyetemek dékánjait. A delegációt Prof. Dr. Tossenberger János a Kaposvári Egyetem rektorhelyettese, az Agrár-és Környezettudományi Kar dékánja, a bizottság elnöke fogadta a bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpontban. A jelenlévőket Prof. Dr. Kovács Melinda akadémikus, a Kaposvári Egyetem kinevezett, hamarosan hivatalba lévő rektora is köszöntötte.   A Magyar Rektori Konferencia Agrártudományi Bizottsága elsősorban az agrárfelsőoktatás aktuális kihívásairól tanácskozott. A résztvevők megosztották tapasztalataikat a tangazdaságok működésével kapcsolatban, de szó esett a jövőbeni beruházásokról is. Az ülésen részt vett Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára is, aki a következő tanévvel kapcsolatos legfontosabb információkat osztotta meg a jelenlévőkkel.  Az esemény zárásaként Prof. Dr. Szávai Ferenc megköszönte és méltatta a bizottság munkáját, ezt követően a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkosi Tájközpontját is megtekintették résztvevők.

Az agrárfelsőoktatás aktuális kérdéseiről, a tangazdaságok működéséről valamint a jövőbeni fejlesztésekről is tanácskozott a Magyar Rektori Konferencia Agrártudományi Bizottsága szerdán, Bőszénfán. Az esemény házigazdája ezúttal a Kaposvári Egyetem volt.

A Kaposvári Egyetem látta vendégül a hazai agrárképzést folytató egyetemek dékánjait. A delegációt Prof. Dr. Tossenberger János a Kaposvári Egyetem rektorhelyettese, az Agrár-és Környezettudományi Kar dékánja, a bizottság elnöke fogadta a bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpontban. A jelenlévőket Prof. Dr. Kovács Melinda akadémikus, a Kaposvári Egyetem kinevezett, hamarosan hivatalba lépő rektora is köszöntötte.

A Magyar Rektori Konferencia Agrártudományi Bizottsága elsősorban az agrárfelsőoktatás aktuális kihívásairól tanácskozott. A résztvevők megosztották tapasztalataikat a tangazdaságok működésével kapcsolatban, de szó esett a jövőbeni beruházásokról is. Az ülésen részt vett Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára is, aki a következő tanévvel kapcsolatos legfontosabb információkat osztotta meg a jelenlévőkkel.

Az esemény zárásaként Prof. Dr. Szávai Ferenc az egyetem rektora megköszönte és méltatta a bizottság munkáját, ezt követően a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkosi Tájközpontját is megtekintették résztvevők. 

 

Utoljára frissítve: 2019. június 19.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat