fbpx
2019. június 06.

ÉlményMűhely Nemzetközi STEAM Mozgalom

Ötödszerre is élményműhely! Játékosan tanultak a természettudományokról!

Az afrikai országokban már használatos vízgyűjtőt építettek, s a virtuális tér adta játéklehetőségeket is kipróbálták a diákok a Kaposvári Egyetem ÉlményMűhelyében. Az immár ötödik alkalommal megrendezett ÉlményMűhelyen 180 középiskolás és általános iskolás vett részt. A cél az volt, hogy játékosan, élményeken át szerettessék meg a diákokkal a természettudományokat. A rendezvényt Dr. Stettner Eleonóra a Gazdaságtudományi Kar Módszer Intézetének Igazgatója szervezte.

Immár ötödik alkalommal, nagy sikerrel zajlott le az ÉlményMűhely a Kaposvári Egyetemen. A 180 közép- és általános iskolai tanulók nagy rész Kaposvárról érkezett, de nagy létszámú diákcsoport jött a Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumból, továbbá Tamásiból, Tolnából és általános iskolások is érkeztek Bodrogról.

A nap egy izgalmas nyitó előadással kezdődött, amit Dr. Galambos Péter egyetemi docens a Bejczy Antal iRobottechnikai Központ igazgatója tartott. A robotikával foglalkozó prezentációt egyetlen pisszenés nélkül, feszült figyelemmel hallgatta végig a különböző életkorú, különböző informatikai előképzettséggel rendelkező hallgatóság. Ezután kisebb csoportokban 13 másfél órás workshopon vettek részt a tanulók.

A nemzetközi ÉlményMűhely foglakozásai mellett a Gazdaságtudomány, Pedagógiai és a Művészeti Kar 2-2 oktatója is tartott workshopot. A célunk a helyi vállakozásokkal is szorosabbra fűzni a kapcsolatot, ennek jegyében jelent meg meghívott workshop vezetőink körében Németh Gábor a Prekognox Kft. részéről és Bérdi Tamás hozott nagy sikert aratott VR felszerelést Kaposvári Mosolygyár Egyesület nevében. A sláger témák az idén a robotikával és az informatikai területtel kapcsolatos műhelyfoglalkozások voltak.

Emellett nagy sikert aratott a különleges szépségű Warka Víztorony modellezése is a koreai 4D Frame készletből, ami napjaink egyik fontos problémájára a tiszta ivóvíz megőrzésére is felhívta a figyelmet. Ezt a workshopot Szabó Ildikó az ÉlményMűhely pedagógiai vezetője tartotta.

A diákok programját az élménybeszámoló zárta. Itt minden workshopból néhány tanuló elmondta, hogy miről szólt, mit adott számára a foglalkozás, amit társaik nagy tapssal jutalmaztak.

Délután a résztvevő tanárok, workshop vezetők tanácskoztak a nap tapasztalatairól, a tehetséggondozás lehetőségeiről.

 

Teljes galéria

 

Utoljára frissítve: 2019. június 07.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat