fbpx
2019. június 03.

Európa jövőjéről tanácskoztak

karpat konferencia 20190603 wideGlobalizációs problémák, klímaváltozás és az Európai Uniót sújtó válság is téma volt a XIII. Régiók a Kárpát-medencén innen és túl Nemzetközi tudományos konferencián. A Kaposvári Egyetemen tartott eseményen az EP-választás tükrében az unió jövőjéről tanácskoztak a szakemberek.

Ismét egy aktuális kérdésről tanácskoztak a szakemberek a Kárpát-medencén innen és túl Nemzetközi tudományos konferencián. Tavaly a migráció, idén az Európai Unió jövője volt a fókuszban. A házigazda Kaposvári Egyetem nevében Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor a globális kihívásokról, trendekről beszélt felvázolva a gazdasági kockázatokat is 2035-ig.


A terrorizmus, a migráció egyaránt konfliktusokat okoz az unióban, amely belső működési válsággal is küzd

- hangzott el a konferencián.

Válságok sorozata érte az uniót, amelyekre nem tudott egyenként válaszolni, így azok most felhalmazódtak

– ezt már Prof. Dr. Gazdag Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professor emeritusa mondta az eseményen.

A szakember szerint ilyen volt a 2008-as gazdasági, pénzügyi válság, valamint a Brexit is. A konferencián elhangzott: politikai válság is van az unióban, ahol az európai egyesült államok elképzelése, valamint a szuverén nemzetállamok együttműködése áll egymással szemben. Az eseményen emellett a klímagazdaságtanról valamint a globális felmelekedésről is tanácskoztak a résztvevők. A plenáris ülés után 10 szekcióban folytatódott tovább a munka. A Kaposvári Egyetem immár 10. alkalommal adott otthont a Régiók a Kárpát-medencén innen és túl Nemzetközi tudományos konferenciának.

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat