fbpx
2019. május 27.

Zárul az EFOP-3.4.6-VEKOP-17-2017-00002 projekt a hazai egyetemeken

Zárul az EFOP-3.4.6-VEKOP-17-2017-00002 projekt a hazai egyetemeken

Június 30-án zárul a Széchenyi 2020 program keretében meg­ valósuló, "Intézményirányítási támogató rendszerek fejlesztése a felsőoktatásban" című, csaknem 4 milliárd forint költségvetésű EU-projekt, amelynek keretében 15 hazai egyetemen vezettek be egységes intézmény-irányítási, teljesítménymérési és adminiszt­ rációs informatikai rendszereket.

A projekt keretében 15 magyarországi egyetemen vezettek be egysé­ ges, integrált informatikai rendszereket az intézményirányítási, gazdál­ kodási, kontro lling, HR és tanulmányi adminisztrációs folyamatok keze­ lésére, a hozzájuk tartozó folyamatirányítási és informatikai feltételek megteremtése mellett. Megteremtették a felsőoktatási intézményekben az oktatók, kutatók teljesítményértékeléséhez szükséges szervezeti és informatikai feltételeket is. A konzorciumban részt vevő egyetemeken egységesítették a gazdálkodási, kontrolling, humán erőforrás menedzs­ ment és tanulmányi adminisztrációs folyamatokat. Az új rendszerek felépítéséről, használatáról képzési és mentorprogramokat szerveztek az egyetemek funkcionális ágazataiban (pénzügy, HR, kontrolling) dol­ gozók számára, ezen túl számos egyetemi dolgozó vett részt a kutatási folyamatok lebonyolítását, a kutatási projektek bevételeit, kiadásait és eredményeit nyilvántartó rendszerrel kapcsolatos képzésen.

A projektnek köszönhetően hatékonyabbá válhat az intézményirányítás, stabilizálódhat az intézmények gazdálkodása és növekedhet képzési, kutatási és innovációs potenciáljuk is. Közvetett hatásként jelentkezik, hogy a felsőoktatási rendszer jobban igazodik majd a munkaerőpiac igényeihez, több támogatást tud majd bevonni piaci forrásokból illetve erősödhetnek az egyetemi hallgatók munkaerő-piaci kompetenciái.

A projektkonzorcium vezetője az Eötvös Loránd Tudományegyetem, tagjai az Állatorvostudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem, a Kaposvári Egyetem, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Pannon Egyetem, a Soproni Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Szent István Egyetem és a Testnevelési Egyetem, valamint az informatikai eszközök elhelyezését és üzemeltetését biztosító Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt.

 

PROJEKT ADATLAP

A felhívás megnevezése: EFOP-3.4.6-VEKOP-17 Intézményi irányítás fejlesztése a felsőoktatásban

A projekt címe: lntézményirányítást támogató rendszerek fejlesztése a felsőoktatásban

Azonosító: EFOP-3.4.6-VEKOP-17-2017-00002

Támogatás összege: 3.984.986.834 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Futamidő: A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 2017. szeptember 1. és 2019. június 30. között

infoblokk kedv final RGB ESBA

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat