fbpx
2019. május 23.

Nemzetközi Nyári Egyetem: középpontban a fenntarthatóság

Nemzetközi Nyári Egyetem: középpontban a fenntarthatóság

A fenntartható fejlődés volt a témája az idei Nemzetközi Nyári Egyetemnek. A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kara által szervezett eseményre a Kárpát-medence több egyeteméről is érkeztek résztvevők.

A kéthetes rendezvény alatt számos tudományos program és gyakorlati bemutató várta a hallgatókat, akik a meghívott előadók közreműködésével 11 interaktív workshopon vehettek rész. A fiatalok betekintést nyertek a legnépszerűbb, fenntarthatósággal kapcsolatos témákba. Így mélyebben megismerhették a vidéki fenntarthatóságot, a hulladékgazdálkodást, az agrárerdészetet, az élelmiszermarketinget, a modern vezetési ismereteket, a számítógépes alkalmazásokat és a fejlesztéseket, valamint a megújuló energiaforrásokat.

Az üzemlátogatások során pedig megfigyelhették az alternatív energiaforrások felhasználásának technológiáját is. A fenntartható fejlődés jegyében a hallgatók meglátogathattak egy alternatív mezőgazdasági termék előállítással foglalkozó termelőegységet is. A gyakorlatot bemutató szakmai látogatásokon a Bőszénfai Szarvasfarm fenntartható mezőgazdálkodásával, a Deseda tóturisztikai fejlesztésével, valamint a Zselici Csillagparkban a Zselici Tájvédelmi Körzetben a térség természeti kincseivel ismerkedtek meg a hallgatók.

A programsorozat utolsó napján a hallgatók prezentációk formájában számoltak be a két hét alatt szerzett ismereteikről, benyomásaikról. A programok mintegy ötvenen vettek részt, a vendégelőadók többsége a Kárpát-medencéből érkezett, ezzel is hozzájárulva a térség oktatási együttműködési bázisának fejlesztéséhez.

A vendégek visszajelzései alapján a Kaposvári Egyetem színvonalas, szakmailag tartalmas programokkal tudott szolgálni. A diákok új szakmai ismeretekkel, élményekkel és barátságokkal utaztak haza.

 

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat