fbpx
2019. május 20.

A helyi gazdaságot erősíti egyetemünk új képzése

uj kepzes 20190520 wideA Kaposvári Egyetem az Óbudai Egyetemmel együttműködve műszaki mérnök képzést indít, amely támogatja a BM Héros Zrt. kaposvári beruházását. A cég telephelye 500 millió forintos állami támogatásból épül meg. Itt többek között tűzoltóautókat, katonai járműveket, mentőautókat gyártanak majd.

A 3,2 hektáron, összesen 500 millió forintos állami támogatásból épülő üzem 100 új munkahelyet teremt a városban - jelentette be Szita Károly polgármester pénteki sajtótájékoztatóján. Az eseményen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kiemelte: a beruházás hozzájárul egy olyan gazdasági környezet kialakításához, amely további befektetőket vonz Kaposvárra.

A sajtótájékoztatón Prof. Dr. Szávai Ferenc a Kaposvári Egyetem rektora hangsúlyozta:

A program részeként az Óbudai Egyetemmel együttműködünk annak érdekében, hogy 2020-tól elinduljon a műszaki mérnök képzés a Kaposvári Egyetemen. Intézményünk elsősorban az infrastruktúrát biztosítja, de azon dolgozunk, hogy később bekapcsolódhassunk a szakmai képzésbe is.

Hozzátette:

Egy tanműhelyt is kialakítanak a kampuszon és további jó hír, hogy a Héros Zrt. munkalehetőséget kínál a képzésben résztvevők fiataloknak.

A tervek szerint a szakmai ismereteket az óbudai, az alapozó elméleti tudást pedig a kaposvári oktatóktól kapják majd meg a hallgatók.

 

Utoljára frissítve: 2019. május 20.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat