fbpx
2019. május 13.

Eredményes szereplés a Gazdász­versenyen

Eredményes szereplés a Gazdászversenyen

Jól szerepeltek a Kaposvári Egyetem Agrár-és Környezettudományi Karának hallgatói a XI. Országos Gazdászversenyen, Hódmezővásárhelyen. A fiúk 4., míg lánycsapatunk a 7. helyen jutott a szeptemberi második fordulóba. A megmérettetésen hazai győzelem született.

A XI. Agrár-felsőoktatási Intézmények Országos Gazdászversenyének 1. fordulóját pénteken, Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok keretén belül rendezték meg.

Örömteli, hogy évről-évre gyarapodik a mezőny, a tavaszi fordulóban összesen tizenegy csapat kezdte meg a küzdelmet a helyezésekért. A Debreceni Egyetem, a Kaposvári Egyetem, a Szent István Egyetem, a Széchenyi Egyetem és a házigazda Szegedi Tudományegyetem agrár karai két-két csapattal, míg a Pannon Egyetem egy csapattal képviseltette magát a megmérettetésen.

A délelőtt folyamán a versenyzők elméleti tudásukat mérték össze az állattenyésztést és –tartást, a növénytermesztést és az ökonómiai témaköröket tartalmazó tesztkérdések megválaszolásával.

Délután a közönségprogram részeként látványos „show” verseny várta a fiatal gazdászokat. Ennek során a gazdálkodók mindennapi feladataihoz kapcsolódó versenyszámok váltották egymást, ahol olyan gyakorlati felkészültséget igénylő kihívásokkal is meg kellett birkózniuk a versenyzőknek, mint például ló fajtabírálat, kíméletes libatömés „modellezése” kukoricával, tojások azonosítása és keltetési idő meghatározása fajok szerint vagy a kertészethez kapcsolódó feladatok közül determinált növekedésű paprika palántázása megfelelő sor- és tőtávval.

Az elméleti és gyakorlati feladatok összesített pontszámai alapján végül a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának 1. számú csapata nyerte a hódmezővásárhelyi fordulót, megelőzve a Szent István Egyetem Mezőgazdaság-és Környezettudományi Karának csapatát és a házigazda intézmény 2. sz. csapatát.

A Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karának csapatai a 4. és 7. helyen végeztek.

A Gazdászverseny őszi fordulója 2019. szeptember 13-15. között a Kaposvári Állattenyésztési Napokon folytatódik, melyre minden agrár társintézmény nevezését várjuk!

 

A győzteseknek és minden résztvevőnek gratulálunk!

 

Utoljára frissítve: 2019. május 14.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat