fbpx
2019. május 11.

Az MTA rendes tagjává választották Prof. Dr. Kovács Melindát

Az MTA rendes tagjává választották Prof. Dr. Kovács Melindát

A Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjává választották Prof. Dr. Kovács Melinda akadémikust, a Kaposvári Egyetem Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola vezetőjét. Az MTA háromévente dönt a levelező és rendes, valamint külső és tiszteleti tagok személyéről.

Összesen 193 hazai és külföldi új tagot ajánlottak a tudományos osztályok a Magyar Tudományos Akadémia testületébe. Minden tagjelölt esetében legalább három ajánlásra volt szükséges a tudós testület jelenlegi tagjai részéről. Az Akadémikusok Gyűlése közülük választotta meg az MTA levelező és rendes, valamint külső és tiszteleti tagjait.

A döntés értelmében a Kaposvári Egyetem Állattenyésztési Tudományok doktori iskola vezetője, Prof. Dr. Kovács Melinda akadémikus rendes tagként folytatja a tudományos munkát a testületben.

Prof. Dr. Kovács Melinda 2005 óta az MTA doktora, 2013-tól pedig levelező tagként támogatta a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya tevékenységét, jelenleg is osztályelnök-helyettesként dolgozik.

Rendes taggá az a levelező tag választható, aki akadémiai tagságának elnyerése óta jelentős tudományos eredményeket ért el.

A Kaposvári Egyetem és az Agrár- és Környezettudományi Kar vezetése szívből gratulál Prof. Dr. Kovács Melindának, tudományos munkájához további sok sikert kíván!

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat