fbpx
2019. május 10.

Együttgondolko­dás a gazdaságfejlesz­tésért

Együttgondolkodás a gazdaságfejlesztésért

Helyi vállalkozásokkal karöltve szervezett konferenciát a Kaposvári Egyetem idén 15 éves Gazdaságtudományi Kara. Az eseményen a szakemberek azt hangsúlyozták: fontos, hogy az intézményben felhalmozott tudás és a legújabb kutatási eredmények beépüljenek a gyakorlatba, ezzel is szolgálva a gazdaságfejlesztést.

A Tudástranszfer a jövőbe elnevezésé konferencia célja az volt, hogy egy olyan szakmai fórumot hozzon létre, ahol az aktuális helyi gazdasági kihívásokra innovatív ötletek születhetnek, továbbá a már bevált vállalkozásfejlesztési megoldásokat megoszthatják egymással a résztvevők.
A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kara által szervezett konferencia megnyitóján Prof. Dr. Tossenberger János arról beszélt:

„Meg kell teremteni annak a lehetőségét és módját, hogy az egyetemeken keletkezett tudás és tudományos eredmények nagyobb hatékonysággal jelenjenek meg a gyakorlatban, ezzel is szolgálva a gazdaságfejlesztést.” A rektorhelyettes az eseményről szólva elmondta, ez egy kiváló alkalom az információ-és tapasztalatcserére, a közös gondolkodásra.

Dr. Szigeti Orsolya a Gazdaságtudományi Kar dékánja azt hangsúlyozta: ma már az oktatás és a kutatás mellett a társadalmi felelősségvállalás is fontos küldetése az egyetemnek és a karnak egyaránt. Hozzátette: arra törekednek, hogy minél mélyebb és közvetlenebb kapcsolatot, jó kommunikációt alakítsanak ki a piaci szereplőkkel és közösen szolgálják a helyi gazdaság fejlesztését.
A konferencián a jó gyakorlatokat is megismerhették az érdeklődők, a szekciókban pedig egy-egy problémáról, aktuális témáról tanácskoztak.

 

 

A program a Kaposvári Egyetem az EFOP-3.6.1 -16-2016-00007-es azonosítószámú „Intelligens szakosodási program a Kaposvári Egyetemen” című projekt keretein belül valósult meg.

Utoljára frissítve: 2021. június 21.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat