fbpx
2019. május 09.

Tamási diákok ismerkedtek egyetemünkkel

Tamási diákok ismerkedtek egyetemünkkelSzámítógépes rajzokat készítettek és a robotika világába is betekintést nyertek azok a diákok, akik a napokban látogattak a Kaposvári Egyetemre. A Nemzeti Tehetségprogram keretében Tamásiból 16 tanuló érkezett a kampuszra.

A Látható Matematika szakkör tagjai Tamásiból érkeztek a Kaposvári Egyetem. A Nemzeti Tehetségprogram A matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák fejlesztését segítő programjának keretében a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium 16 hatodik osztályos tanulója érkezett a kampuszra Witzlné Ulrich Anikó tanárnő vezetésével.

Az első nap délelőttjén Dr. Stettner Eleonóra tartott foglalkozásokat a gyerekeknek. Először játékos számítógépes rajzok készítése közben megismerkedtek az Inkscape programmal, majd Buckyball kompozíciót építettek 4D Frame-ből. Délután a Fekete István Látogatóközpontban a Deseda élővilágát szemlélhették meg. Második nap a robotika jegyében telt, a Lego robotok világába Dr. Nagy Enikő vezette be a tanulókat. Délután pedig a Kaposvári Egyetem hallaboratóriumát fedezhették fel a diákok Stettner Gabriella segítségével.

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat