fbpx
2019. április 28.

Extraligába jutottak a röplabdás lányok

Extraligába jutottak a röplabdás lányok!

Nagy csata végén, 3:1 arányban legyőzte a Haladást, és eldőlt, hogy a következő szezonban a női röplabda Extraligában szerepelhet az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapata. Sasa Nedeljkovic tanítványai az ősztől a legjobb nyolc magyar csapatot tömörítő elit mezőnyben küzdhetnek majd a pontokért, immár az új Kaposvár Arénában. 

A Kaposvári Női Röplabda Club az elmúlt években markánsan fejlődött, és napjainkban az ország egyik legjobb edzője, a szabadkai származású Sasa Nedeljkovic irányításával készül a társaság a megmérettetésekre, a játékoskeretben pedig négy magyar válogatott röplabdázót is találunk. A csapat egyre népszerűbb a szurkolók körében, és örvendetesen gyarapodik a hazai meccsek látogatottsága is. A Diamant pénteken megnyerte a legutolsó hazai mérkőzését is, így immár biztos, hogy a hatodiknál rosszabb helyen nem végezhet az NB I-ben. Ha kedden, Jászberényben is összejönne a győzelem, az a nemzetközi kupaindulást érő ötödik helyet jelentené a klubnak.

A röplabdás lányok az új évadban a legjobb magyar együttesek ellen csatázhatnak majd, immár az új arénában. A klub vezetői bíznak abban, hogy olyan játékoskeretet tudnak kialakítani a nyáron, amely felveszi a versenyt a legjobbakkal is, és az eddiginél is több nézőt vonz majd a hazai mérkőzésekre.

A röplabdázók a Kaposvári Egyetem sportsikereiben is oroszlánrészt vállaltak. A somogyi megyeszékhely a sportág egyik hazai fellegvára, és ez a MEFOB-döntőkön is kiderült: a Fino és az 1. MCM-Diamant játékosaival megerősített együttesek 2018-ban is ott voltak a legjobbak mezőnyében. A fiúcsapat egymás után harmadszor lett egyetemi bajnok, a hölgyek pedig az előkelő második helyet szerezték meg. Ráadásként tavaly nyáron címvédéssel zárult a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság strandröplabda döntője. A Rák Rebeka, Horváth Alexandra alkotta duó a tanulás mellett az edzésekre is nagy hangsúlyt fektetett, ami elengedhetetlen volt az újabb sikerhez.

Néhány évvel ezelőtt úgy fogalmaztak a kaposvári röplabdás sportvezetők, hogy a somogyi megyeszékhelyen a röplabda az a sportág, amely a leginkább összehangolható az egyetemi sporttal és az egyetemi elképzelésekkel. A női klub 2011 óta áll szoros együttműködésben a Kaposvári Egyetemmel, és a 2016-ban lejárt szerződést újabb öt esztendőre hosszabbították meg. Ráadásul az egyesület 2012 óta viseli névadóként is az oktatási intézmény nevét, 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem néven indulva, nem kis országos média-nyilvánosságot adva ezzel az egyetemnek. Napjainkban három játékos és négy korábbi NB I-es röplabdázó, jelenleg fiatal akadémiai edzőnő hallgatója az egyetemnek.

 

 

Utoljára frissítve: 2019. április 28.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat