fbpx
2019. április 15.

Zöld szemléletre nevelnek

zoldovi 1903

Játékos módon ismerkedtek a szelektív hulladékgyűjtéssel, halakat és bogarat mentettek, de a gyógynövényeket is megízlelhették a kicsik a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában. Az intézményben Zöld Hetet szerveztek, ugyanis kiemelten fontosnak tartják a környezettudatos szemléletet.

A Kultúrnemzedék Egyesület "Apró lépésekkel a környezetünkért" programsorozatot szervezett, amelynek első állomását a Gyakorló Óvodában tartották. Az eseményen Mohácsi Balázs és Somogyi Beáta környezetvédelmi szakemberek játékosan érzékenyítették a gyermekeket. Az ovisok az alapvető szelektáláson túl azt is megtanulták, melyik kukába való a rossz cipő, az esernyő vagy a hajtógázas festékes flakon.
Az intézmény kiemelt feladatának tekinti, hogy a legkisebb generációt környezettudatosságra nevelje. Épp ezért az intézményben a Föld Napjához kapcsolódóan Zöld Hetet is szerveztek. Ennek keretében a gyermekek játszva tanulhattak, halakat menthettek szennyezett vízből, talajmintákat tapogathattak, megízlelhették megszagolhatták a különböző zöldségeket-gyümölcsöket és gyógynövényeket is. Az egyhetes program papírgyűjtéssel zárult.

 

Utoljára frissítve: 2019. április 15.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat