fbpx
2019. április 09.

Művészeti főváros lesz Kaposvár

Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi Szekciójának országos döntője, Kaposváron

A magyar művészeti felsőoktatás fővárosa lesz a hónap végén Kaposvár. A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kara ad ugyanis otthont az Országos Művészeti Diákköri Konferencia országos döntőjének április 24-26 között. Összesen 21 hazai és határon túli intézményből érkeztek nevezések, az eseményen közel 300 pályamunka 29 tagozatban versenyez majd.

A művészeti képzést folytató hazai intézmények szinte mindegyike részt vesz az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi Szekciójának országos döntőjén, Kaposváron. A magyarországi egyetemek mellett határon túli kampuszok hallgatói is neveztek a megmérettetésre, amelynek ezúttal a Kaposvári Egyetem ad otthon. Az esemény sajtótájékoztatóját kedden délután tartották a Rippl-Rónai Művészeti Karon. Dr. Hatos Pál dékán úgy fogalmazott:

„A magyar művészeti felsőoktatás fővárosa lesz Kaposvár. A Országos Művészeti Diákköri Konferencia országos döntője pedig a kar eddig egyik legnagyobb és legrangosabb eseménye”.

Hozzátette: a Kaposvári Egyetemen és Rippl-Rónai Művészeti Karon is egyre többen szeretnének tanulni, így egy fejlődő dinamikus egyetem és kar látja majd vendégül az ide érkező hallgatókat és oktatókat.

Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor egy igazi hungarikumnak nevezete az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát, amely ma már egy kiválósági programként működik. Ezt mutatja az is, hogy az EMMI kiemelten támogatja a rendezvényt. A Kaposvári Egyetem önerőből is sokat tett azért, hogy modern körülmények fogadják a résztvevők, épp ezért az elmúlt időszakban komoly felújítási munkák zajlottak a Bajcsy-Zsilinszky utcai épületben.

A szervezők kulturális- és sportprogramokról is gondoskodtak, amelynek részleteit Erdős Éva művészeti menedzser ismertette.

Összesen 21 hazai és határon túli intézményből érkeztek nevezések, az eseményen közel 300 pályamunka 29 tagozatban versenyez majd.

A sajtótájékoztatón Dr. Borbás Zoltán kancellár és Prof. Dr. Végvári György stratégia- és oktatásfejlesztési rektorhelyettes is részt vett.

Az OMDK-ról további részletek az alábbi linken érhetők el.

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat