fbpx
2019. április 04.

Egyre többen választják a Kaposvári Egyetemet

Egyre többen választják a Kaposvári Egyetemet

Folyamatosan növekszik az érdeklődés a Kaposvári Egyetem képzései iránt. A felvételi adatok szerint az elmúlt két évben több mint 10 százalékkal emelkedett a jelentkezők száma. Az intézménybe idén 2598-an jelentkeztek, közülük 1152-en jelölték meg első helyen egyetemünket. Összesen 3957 jelentkezés érkezett a Kaposvári Egyetemet megjelölt jelentkezők részéről.

A Kaposvári Egyetem az idei felvételi eljárásban is növelni tudta az első helyes jelentkezéseinek számát, ez pedig az elmúlt öt év második legjobb eredményének számít. Az első helyes jelentkezők több mint fele a pedagógiai, 22 százaléka az agrár, 15 százaléka a gazdaságtudományi, míg 13 százaléka a művészeti képzési területet választotta.

Az idén is nagy volt az érdeklődés az agrárképzések iránt, kiemelve az agrármérnöki osztatlan képzést és a továbbra is rendkívül népszerű a lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnöki szakot. Tovább emelkedett a Pedagógiai Kar népszerűsége is, az idén még többen jelölték meg a gyógypedagógia szakot, de az óvodapedagógus és a tanító szakot választók száma is növekedett. A Gazdaságtudományi Kar legnépszerűbb képzései továbbra is a kereskedelem-és marketing, valamint pénzügy-számvitel. Csúcsot döntött a színművészképzésre jelentkezők száma is, tavalyhoz képest mintegy 20 százalékkal többen, 396-an szeretnék a Kaposvári Egyetemen tanulni a mesterséget. Új szakként intézményünk először hirdette meg a 2019. évi általános felvételi eljárásban a média design szakot, amely a mostani adatok alapján a következő évek egyik népszerű képzésévé válhat.

Azok a tanulók, akiknek gyakorlati és alkalmassági vizsgákon kell részt venniük, hamarosan e-mailben kapnak további információt a teendőkről. A Kaposvári Egyetem arra kéri a jelentkezőket, hogy csatlakozzanak a KE Felvi InfoPont elnevezésű facebook csoporthoz, ahol minden aktuális információt megtudhatnak.

 

KE Felvi InfoPont

Egyetemünk annak reményében hozta létre ezt a csoportot, hogy azok a felvételizők, akik felsőoktatási tanulmányaik helyszínéül a Kaposvári Egyetemet is jelölték, gyorsan és egyszerűen juthassanak...

Utoljára frissítve: 2019. április 04.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat