fbpx
2019. április 03.

Megmutatták magukat a tehetségek

VI. Egyetemi Tehetségnap

Közel száz hallgató mutatta be kutatásait a VI. Egyetemi Tehetségnapon, a Kaposvári Egyetemen. Az intézmény immár hatodik alkalommal szervezte meg az eseményt, amelyen ezúttal ifjú tudósok is bemutatkozhattak.

 

"A tehetséggondozás is egyfajta innovációnak tekinthető, olyan innovációnak, ahol mentorált és mentor együtt dolgozik annak érdekében, hogy egy tudományosan, művészetileg nagyra értékelhető alkotás jöjjön létre"

– erről beszélt Prof. Dr. Tossenberger János a VI. Egyetemi Tehetségnap megnyitóján.

A Kaposvári Egyetem kutatásfejlesztési-és innovációs rektorhelyettese kiemelte: az oktató számára kötelesség, a hallgató számára pedig lehetőség a tehetséggondozás.

Prof. Dr. Sütő Zoltán az Egyetemi Tudományos és Művészeti Diákköri Tanács elnöke köszöntőjében kiemelte: a rendezvénnyel és a tehetséggondozással a hallgatói életutat kívánják gazdagítani. A diákok pedig betekintést nyerhetnek az egyetemi életbe. Ugyanis idén első ízben, de hagyományteremtő szándékkal a környék középiskoláiból is érkeztek tanulók, akik színvonalas kutatási eredményeikkel álltak pódiumra. Az országos diákköri versenyeken indulók mellett a karok új fiatal tehetségei két kategóriában is versenyeztek, az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasai pedig eddigi munkájuk eredményét ismertethették.

A legjobbak a 34. Országos Tudományos Diákköri Konferencián mutatkozhatnak be, így a VI. Egyetemi Tehetségnap egy kiváló főpróba volt a megmérettetés előtt További jó hír, hogy a művészeti szekciónak idén a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kara ad otthont.

 

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat