fbpx
2019. április 02.

Erősödő lengyel kapcsolatok

Erősödő lengyel kapcsolatok

Több lengyelországi egyetemmel is szorosan együttműködhet a jövőben a Kaposvári Egyetem. Az intézmény kari koordinátorai 7 intézménybe látogattak el a „jó gyakorlat” tanulmányút során.

Oktató-és hallgatócsere, közös kutatások, konferenciaszervezés – csak néhány azon lehetőségek közül, amelyekben együttműködhet a Kaposvári Egyetem több lengyelországi felsőoktatási intézménnyel. A kari koordinátorok hét felsőoktatási intézményt látogattak meg, ahol megismerkedhettek a tudástranszfer központokkal és esetenként a képzésekbe is betekintést nyerhettek.

 

Az első találkozások alapján, több területen elképzelhető a közös munka. Ilyen például az Pedagógiai Kar által kínált állatasszisztált pedagógiai is, amely iránt több egyetem érdeklődött. A Gazdaságtudományi Kar első lépésben a vezetéstudomány és a HR menedzsment területén lát együttműködési lehetőséget, és cél, hogy az agrárökonómia, a regionális tudományok, a marketing és a pénzügyek területére is kiterjesszék a kapcsolatokat. A lublini II. János Pál Katolikus Egyetem (KUL) felé a karon folyó keresztény értékrendű vezetés lehet első közös kiindulópont.

 

Az 50 éves hagyományokkal bíró, természet-és humán tudományokkal foglalkozó, Siedlce-i Egyetem különösen ígéretes partnernek tűnik. Velük már pályázat és közös tudományos publikációk kapcsán el is indult a kutatók közti személyes egyeztetés a GTK-n.  
Összességében elmondható, hogy a legtöbb intézmény kifejezetten nyitott volt az Erasmus kapcsolatra, az oktatói és hallgatói cserére, a közös projektekre, kutatásokra és konferenciák megvalósítására. Két szerződés aláírás már megtörtént, tovább kettő pedig folyamatban van. Így a közeljövőben olyan konkrét megállapodások születhetnek, amelyek révén a Kaposvári Egyetem tovább szélesítheti, erősítheti értékes nemzetközi kapcsolatait.

Utoljára frissítve: 2019. április 02.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat