fbpx
2019. március 13.

Villámcsődülettel ünnepelték a Tanítók Napját

Villámcsődülettel ünnepelték a Tanítók Napját

A tanító képzés 150. évférdulóját ünnepelték és a hivatást is népszerűsítették a somogyi megyeszékhelyen. A Kaposvári Egyetem és a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola által szervezett villámcsődületen mintegy 1300 diák, egyetemi hallgató és pedagógus vett részt.

Gergely püspök iskolába hívogatója is elhangzott Kaposváron, a Kossuth téren. A verssel a gergelyjárásra emlékeztek, hiszen a 17. században az egyre szaporodó protestáns iskolákba a tanulókat maguk a tanítók hívták, toborozták. A Kaposvári Egyetem hallgatói, a város általános iskolás diákjai és a pedagógus közösen ünnepelték a Tanítók Napját a somogyi megyeszékhelyen. Az ünneplés délután a kampuszon folytatódott, ahol a különböző csapatuk összemérhették erejüket-tudásukat.

A tanítóképzők első alkalommal ünnepelték meg a Tanítók Napját, amelyre az ország minden képzőintézménye szervezett programot. A képzők egy része a tematikába illő konferenciát vagy kerekasztal-beszélgetést szervezett ezen a napon, másutt kiállítások nyíltak vagy közös játékra, vetélkedőkre, gyermekrajz-pályázatok eredményhirdetésére várták a résztvevőket. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a tanítók munkájának megbecsülésére és népszerűsítse a hivatást.

 

Utoljára frissítve: 2019. március 13.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat