fbpx
2019. március 12.

Az ország legjobbjai versengtek

Az ország egyik legjobbjai versengtek

Mintegy 350 diák versengett pénteken a XI. Fodor József Országos Biológia Versenyen, a Kaposvári Egyetemen. A középiskolások négy kategóriában mérték össze tudásukat, összesen két órán keresztül. A feladatok elsősorban az érettségi anyagára épültek.

Az ország minden részéről érkeztek fiatalok a Kaposvári Egyetemre, hogy megmutassák mennyire jártasak a biológiában. A diákokat Dr. Borbás Zoltán kancellár köszöntötte, aki úgy fogalmazott, ha a tudásvágy akarattal párosul, akkor annak mindig megvan az eredménye. Hozzátette: nagy köszönet jár a felkészítő tanároknak is, akik segítik a tehetségek kibontakozását.

 

A tanulókat Dr. Szigeti Orsolya a Gazdaságtudományi Kar dékánja és Dr. Áprily Szilvia az Agrár-és Környezettudományi Kar dékánhelyettese is üdvözölte. Mindketten azt hangsúlyozták: a Kaposvári Egyetem egy újabb lépcső lehet a fiatalok számára, hiszen minden karon és intézményi szinten is kiemelt figyelmet kap a tehetséggondozás.
A fiataloknak két óra állt rendelkezésükre, hogy megválaszolják - az elsősorban az érettségire épülő – kérdéssort. A megmérettetést követően a diákokat ebéd és kampusz vizit várta.

 

Hogy kik szerepeltek a legjobban, az várhatóan a jövő hét pénteki eredményhirdetésen derül ki.

 

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat