fbpx
2019. március 07.

Újdonságokat hoz a III. KE Cross Run

III. CrossRun és DogsCross sajtótájékoztató

A korábbinál is izgalmasabb akadályok várják az idei III. KE Cross Run résztvevőit – mondták el a szervezők a Kaposvári Egyetemen tartott sajtótájékoztatón. Egy hónappal az esemény előtt már közel nevezési rekordot döntött a terep akadályfutó verseny, így minden esély megvan arra, hogy április 6-án akár hétszázan is rajthoz álljanak.

"A harmadik év tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposvári Egyetembe integrálódott már a verseny, a hallgatók és az oktatói csapatok is lelkesen készülnek a megmérettetésre"

– mondta el a sajtótájékoztatón Szerb György főszervező.

Az idei év újdonsága az úgynevezett Dogs Cross futam, amelyben kutyák és gazdáik együtt küzdhetik le az akadályokat. Szintén komoly előrelépést jelent, hogy a szervezők leszerződtek a Magyar Terepakadályfutó Szövetséggel, így a III. KE Cross Run hivatalos magyar bajnok kupa futam lesz. „Ez azt jelenti, hogy lesznek olyan nehezített akadályok, amelyek komoly fizikai megterhelést jelentenek majd. Ezzel a nemzetközi színvonal is megjelenik majd” – tette hozzá Szerb György.

Emellett mivel tavaly a terepakadályfutás bekerült a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség hivatalos sportágai közé, így április 6-án második alkalommal avatnak majd magyar bajnokokat is a Cross Run-on.

A szervezést ezúttal is segíti a Magyar Honvédség, akik különböző programokkal készülnek a résztvevőknek. Emellett nem titkolt cél az önkéntes tartalékos katonák toborzása – hangsúlyozta Horváth Jenő őrnagy és Nevelős László alezredes.

A III. KE Cross Run már most nevezési rekordot döntött, hiszen eddig mintegy négyszázan jelentkeztek a megmérettetésre.

 

III. KE CrossRun és DogsCross

III. KE CrossRun és DogsCross

 

Versenykiírás: http://www.crossrun.hu/hu/verseny/versenykiiras
Versenyszabályzat: http://www.crossrun.hu/hu/verseny/versenyszabalyzat

 

Utoljára frissítve: 2019. március 11.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat