fbpx
2019. február 20.

Ötletből startup

Ötletből startupHogyan lesz ötletből vállalkozás –erre kaphatnak választ azok, akik részt vesznek a Kaposvár Startup Lab keretében szervezett workshopon. A négy alkalomból álló programsorozat a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának együttműködésével valósul meg. A fiatalokat lépésről lépésre segítik, hogy aztán elképzeléseiket megvalósíthassák és megjelenjenek a piacon forradalmian új termékeikkel.

Wilmek Dávid már közel áll ahhoz, hogy megjelenjen a piacon saját fejlesztésű okos eszközeivel. A Gazdaságtudományi Kar hallgatója már a prototípusokat is legyártotta.

 

„Egy olyan okosórán dolgozok, amely gesztikulációkkal tud majd irányítani különböző eszközöket, így például akár egy számítógépet. Így könnyen lehet majd akár lapozni egy prezentációnál vagy növelni a hangerőt. A másik termék egy személyre szabott bluetooth hangszóró lenne” – mondta el a fiatal. 

 

Az ilyen ötletek megvalósulásban segít a Kaposvár Startup Lab keretében szervezett négy alkalomból álló workshop.

 

„Az ötletből vállalkozás workshop lényege, hogy a startupok szemüvegén keresztül megvizsgáljuk, hogy egyszerű ötletből hogyan tudunk egy vállalkozást felépíteni. Megismerkedünk a különböző innovatív problémamegoldó technikákkal, a későbbiekben pedig a piacra lépési vagy üzletfejlesztési technikákat is közelebb hozzuk a hallgatókhoz” – hangsúlyozta Kovács Márton a INPUT Program kaposvári startup koordinátora.

 

Az eseménysorozatot a Kaposvári Egyetemmel közösen szervezik meg. A Gazdaságtudományi Kar számára fontos, hogy támogassa a hallgatókat céljaik elérésében és közelebb hozza a startupok világát a fiatalokhoz.

 

„Az látjuk, hogy hallgatóink rengeteg innovatív ötlettel rendelkeznek, mi szeretnénk minden lehetséges eszközzel segíteni ezek megvalósítását. Ezért tartottuk fontosnak, hogy részt vegyünk a workshopok szervezésében” – mondta el Dr. Szigeti Orsolya a Gazdaságtudományi Kar dékánja.

 

A szervezők abban bíznak, hogy születnek majd olyan ötletek, amelyek később akár a világpiacon is megállják a helyüket.

Utoljára frissítve: 2019. február 20.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat