fbpx
2019. február 20.

Rangos elismerések a Lovasakadémiának

Rangos elismerések a Lovasakadémiának

Két rangos díjat is kiérdemeltek a Lovasakadémia Sport Club képviselői. A Magyar Lovassport Szövetség Villányi Krisztina és Palkovics Dávid teljesítményét ismerte el.

2014 után ismét Villányi Krisztina, a lovastorna szakág edzője vehette át az "Év edzője" díjat. Mint ismert, a tréner irányításával Bence Balázs negyedszer is bejutott a világ legjobb lovastornászai közé, a FEI Lovastorna Világkupa 2018-19. évi versenysorozatának résztvevője, a tryoni világbajnokságon egyéni tizedik helyezést szerzett. Ez felnőtt féri versenyben az elmúlt 25 év legjobb magyar eredménye. Másik tanítványa, Király Ákos 2018-ban a Kaposváron rendezett junior Európa-bajnokság döntőjében a hetedik helyen zárt.

Az eseményen sportolói díjat vehetett át Palkovics Dávid fogathajtó, a fiatal a póni egyesfogat kategória Európa-bajnoki bronzérmese. Az egyetlen olyan magyar fogathajtó, aki mindhárom póni kategóriában magyar bajnoki címet szerzett. A kisbéri Európa-bajnokságon Caramello nevű pónijával versenyzett, bronzérmével Magyarország századik világverseny érmét szerezte meg. 2018-as sikerével Palkovics Dávid három egymást követő Európa-bajnokságon állhatott fel a dobogóra.

A Kaposvári Egyetem vezetése ezúton is szívből gratulál a sikerhez!

 

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat