fbpx
2019. február 20.

Alkalmazás segítheti a hallgatók tanulását

Alkalmazás segítheti a hallgatók tanulását

A Kaposvári Egyetem vezetésével együttműködnek egy gazdasági matematikai kalkulátor és egy alkalmazás kidolgozásában a visegrádi országok különböző felsőoktatási intézményei. A Gazdaságtudományi Kar fejlesztése megkönnyíti majd a hallgató tanulását, akiknek így nem kell majd kézzel számolniuk.

A napokban nyitó videókonfernciával indult a Kaposvári Egyetem első Visegrádi Alap által támogatott projektje. A visegrádi országok felsőoktatási intézményeinek részvételével zajló programban egy olyan kalkulátort és egy alkalmazást fejlesztenek majd ki, amely megkönnyíti a hallgatók tanulását.

 

 "Célunk az, hogy az általunk nagyon kedvelt és más tantárgyakban gyakran használt online kalkulátorok, piacára belépjünk. Tehát, hogy gazdasági matematikai problémára készítsünk egy hasonló alkalmazást, amely segíti a hallgatókat abban, hogy ne kelljen kézzel számolniuk" - ismertette a részleteket Dr. Bánkuti Gyöngyi a Gazdaságtudományi Kar docense.

 

Az alkalmazás - amely online és offline is elérhető lesz - a tervek szerint már ebben az évben elkészül, az elért eredményeket, tapasztalatokat pedig 2020 nyarán összegzik a résztvevők Prágában. Az egyetem a világpiacon is megjelenne a fejlesztéssel.

Utoljára frissítve: 2019. február 20.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat