fbpx
2019. február 11.

Ötletversennyel hozták közelebb az agráriumot

Ötletversennyel hozták közelebb az agráriumot

Kreatív ötletekkel kápráztatták el a zsűrit a középiskolás fiatalok a Hello Modern Agrárium ötletversenyén. A Kaposvári Egyetem társszervezésében megvalósuló program célja, hogy a fiatalokkal megismertessék a mezőgazdaság high-tech arcát, ezáltal közelebb kerüljenek az agráriumhoz.

Az innováció jelentőségéről és az agráriumban tapasztalható robbanásszerű technikai fejlődés fontosságáról beszélt a megnyitón Prof. Dr. Tossenberger János az Agrár-és Környezettudományi Kar dékánja, rektorhelyettes.
A megmérettetésen a tanulók 4 fős csoportokban a kidolgozott startup projektjüket prezentálták élesben.
A szakmai zsűri az agrárinnovációs ötlet piacképességét értékelte. Az egyik csapat az állatokban elhelyezett chipek működését gondolta tovább, javaslatuk szerint felhők segítségével fel lehetne vinni a rendszerbe az állat egészségügyi állapotát, valamint az is mikor ivarzik.
Az ötletelés mellett az is cél volt, hogy a fiatalok figyelmét felkeltse az agrárium lehetőségei iránt.

„Egy pályázat keretében 3 egyetemmel együttműködve próbáljuk a pályaválasztás előtt álló fiatalokat az agrárium felé irányítani, ezért is szerveztük meg számukra ezt az ötletversenyt” – hangsúlyozta Dr. Bokor Árpád dékánhelyettes.

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat