fbpx
2019. február 06.

Közönség előtt születnek az alkotások

Közönség előtt születnek az alkotások

A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának adjunktusa két alkotásával vesz részt a Színerő IX. – Figuratív kiállításon. Mátis Rita munkái immár hatodik alkalommal láthatók a különlegesi pécsi tárlaton, amely február 8-án nyílik majd.

Több mint tíz évvel ezelőtt Keserü Ilona festőművész hívta életre azt a kurzust, amelynek célja, a táblaképnél nagyobb léptékű sík-vagy térbeli festészeti technológiák alkalmazásával készülő színes művek tervezése, megvalósítása és kiállítása volt. A rendezvény különlegessége, hogy a művészek egy nagy közös helyen dolgoznak, így egyfajta alkotótelepként működnek.
A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara idén újra megrendezte a programot, amelynek témája ezúttal a figurativítás volt. A munka január 21-én indult, a folyamatokba pedig az érdeklődők is betekinthettek. A workshopon immár hatodik alkalommal vett rész Mátis Rita a Kaposvári Egyetem adjunktusa.

„Két képet festettem az egyik címe Jelenés május elsején, a másik pedig Genezis II., amelyen a Kaposvári Egyetem színészhallgatói szerepelnek. Nagyon jó ilyen hatalmas felületeken dolgozni és inspiráló az is, hogy közösségben tudunk alkotni” – hangsúlyozta Mátis Rita.

A különleges tárlat február 8-án nyílik Pécsen, a Zsolnay Negyed M21 Galériájában. A tervek szerint a kiállítást egyetemünk képi ábrázolás szakos hallgatói is megtekintik majd egy tanulmányi kirándulás keretében.

 

 

Utoljára frissítve: 2019. február 06.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat