fbpx
2019. január 25.

„A kezdetet jelenti a diploma”

Oklevélátadó ünnepség a Kaposvári Egyetemen

Az egyetem legfontosabb feladata, hogy felkészítsen az önálló ismeretszerzésre – hangsúlyozta a pénteki diplomaosztó ünnepségen Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár pedig a vidéki kampuszok fontosságáról szólt. Az eseményen közel 140 hallgató vehette át oklevelét.

„A mai oklevélátadó ünnepség nem valaminek a vége, hanem éppen ellenkezőleg a kezdetet jelenti. A diploma pedig ma is komoly értéket képvisel”

– hangsúlyozta köszöntőjében Prof. Dr. Szávai Ferenc.

A Kaposvári Egyetem rektorát megelőzően Horváth Zita helyettes államtitkár szólt a jelenlévőkhöz.

„A vidéki egyetemeknek fontos küldetésük van, értelmiség nélkül ugyanis nem tud fejlődni vidék, kiművelt emberfők nélkül pedig nem lehet társadalmi felemelkedés”

– emelte ki a szakpolitikus.

A beszédeket követően egy verses-zenés műsor színesítette a programot.

Majd a dékánhelyettesek záróvizsga jelentése és a fogadalomtétel után az oklevelek és az igazolások átadása következett. A sikeresen záróvizsgázó 137 hallgató közel 90 százaléka vehette át diplomáját, ez azt mutatja, hogy egyre kevesebb az olyan fiatal, aki nyelvvizsga hiányában nem kapja meg oklevelét.

A hagyományoknak megfelelően a Somogy Megyei Önkormányzat ezúttal is Somogyország polgáraivá fogadta a friss diplomásokat. Kaposvár Város Önkormányzata pedig elismerésben részesítette a legjobb tanulmányi eredményt elért kaposvári hallgatókat.

A Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége díjat adományozott a Kaposvári Egyetemnek a sportlétesítmények fejlesztése érdekében tett lépések és erőfeszítések elismeréseként. A kitüntetést az oklevélátadó ünnepségen vehette át Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor és Dr. Borbás Zoltán kancellár.

Az eseményen – immár harminchetedik alkalommal – ezúttal négy doktori fokozatot szerzett doktorjelöltet avattak fel. A Gazdálkodás- és Szervezéstudományok tudományágban doktori fokozatot kapott Cai Xiangyu, Ding Jie, Posza Barnabás, valamint dr. Solt Eszter Éva. Emellett a habilitált doktori címeket is átadták. A Gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban habilitált doktori címet érdemelt ki Dr. Garai-Fodor Mónika és Dr. Molnár Márk egyetemi docensek.

Az Agrár- és Környezettudományi Kar Kari Tanácsa kezdeményezésére a Szenátus Professor Emeritus címet adományozott Dr. Holló István professzor részére. Dr. Princz Zoltán pedig az agrárszakképzés területén a Kaposvári Egyetemmel fenntartott kiváló kapcsolata, a gyakorlati képzés terén kifejtett kiemelkedő munkája elismeréseként vehette át a címzetes egyetemi docens címet.

A diplomaosztó ünnepségen immár nyolcadik alkalommal adták át a Geszti Szilárd Díjat. Dr. Geszti Szilárd emlékének méltó megőrzéséért a család és a közeli barátok alapítványt hoztak létre. A cél, hogy a Gazdaságtudományi Karon kiemelkedő tudományos és tanulmányi tevékenységet folytató hallgatókat anyagilag és erkölcsileg is támogassa. A Kuratórium ez alkalommal Király Martin pénzügy számvitel alapszakos hallgatónak ítélte oda a díjat.

Az Agrár- és Környezettudományi Kar Hallgatói Önkormányzat elnöke Kramm Gergő átadta kiemelkedő közösségi munkáért járó hallgatói díjakat Godina Melinda Eszter, Marosi Kinga és Gerbovits Máté István részére. A Gazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat elnökétől Csősz Pétertől pedig Hegedűs Balázs vehette át az elismerést.

Az oklevélátadón ismertették a Tudományos és Diákköri Konferencia eredményeit és díjazottjait valamint köszöntötték azokat, akik az elmúlt időszakban rangos elismeréseket vehettek át.

 

A teljes galéria a Facebook oldalunkon lesz elérhető. A fotókat folyamatosan töltjük fel.

 

Utoljára frissítve: 2019. január 25.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat