fbpx
2019. január 24.

Díszpolgári címet kapott Prof. Dr. Rosta István

Díszpolgári címet kapott Prof. Dr. Rosta István

A Kaposvári Egyetem egyetemi tanára, professor emeritus kapta meg a Kaposvár Város Díszpolgára címet. Prof. Dr. Rosta István a somogyi megyeszékhely várossá nyilvánításának 146. évfordulóján rendezett ünnepi közgyűlés vehette át a rangos elismerést.

Magas szintű, példaértékű, több évtizedes szakmai és közéleti tevékenységéért vehette át a Kaposvár Város Díszpolgára kitüntető címet Prof. Dr. Rosta István a Kaposvári Egyetem egyetemi tanára, professor emeritus. Az elismerést Szita Károly polgármester adta át a szerdai ünnepi közgyűlésen, a Szivárvány Kultúrpalotában.

„Egy kitüntetés mindig örömmel és büszkeséggel tölti el az embert. Számomra ez a díszpolgári cím különleges, hiszen a kaposváriak közösségétől kaptam, ráadásul emellett a szülőföld szeretetét is mutatja” – fogalmazott a díjjal kapcsolatban Prof. Dr. Rosta István.

A megyei jogú város önkormányzatának legnagyobb elismerését a kimagasló életmű, tevékenység és alkotások megkülönböztetett eseteiben azoknak a magyar vagy külföldi személyeknek adományozzák, akik a gazdasági, társadalmi, tudományos vagy művészeti életben maradandót alkottak, illetve egész életművükkel, kiemelkedő munkásságukkal szolgálták az egyetemes haladás, kultúra vagy művészet ügyét.

A Kaposvári Egyetem vezetése ezúton is gratulál a rangos elismeréshez, a díszpolgári címhez!

Díszpolgári címet kapott Prof. Dr. Rosta István | Szent István Egyetem Kaposvári Campus

 

fotó: Kovács Tibor

Utoljára frissítve: 2019. január 24.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat