fbpx
2019. január 23.

Bemutatták oktatónk darabját a Csikyben

Bemutatták oktatónk darabját a CsikybenDiákcsínyek, versengések, ellentétek - ilyen iskolai konfliktusok is megjelennek Gombos Péter Osztályvigyázz! című tantermi drámájában. A Kaposvári Egyetem dékánhelyettesének darabját a nemrég mutatták be a Csiky Gergely Színházban.

A tanár-diák, igazgató-tanár, szülő-diák, diák-diák közötti aszimmetrikus kapcsolatokról szól az Osztályvigyázz! című darab. "Az Osztályvigyázz! jelenetei nem elsősorban írói fantázia szüleményei. A szerzők, a színészek elsősorban saját – közvetett vagy közvetlen – élményeikből merítenek, olyan élményeket élnek át újra, amelyek sok év, akár évtized múlva sem tűntek el a feledés homályában, amelyek meghatározóak voltak számukra - fogalmazott a szerző, a Pedagógiai Kar dékánhelyettese.

Dr. Gombos Péter kiemelte:

“Felnőttként visszanézve nemcsak az emlékezés és az emlékeztetés felelőssége adatik meg, de a lehetőség is arra, hogy rámutassunk a „határátlépésekre”. Azokra a pontokra, amikor valaki – megszokásból, ösztönből vagy jelzéseket rosszul értelmezve – nem a megfelelő döntést hozza, s ezzel megsért, megbánt, megaláz mást/másokat. Tapasztalataink szerint efféle helyzetből még mindig nagyon sok van az iskola közegében."

A darabot Fándly Csaba rendezte. A próbafolyamatról és a darabról a rendező nyilatkozatát itt lehet megtekinteni.

A Kaposvári Egyetem, a Pedagógiai Kar vezetése valamint a Magyar Nyelvi- és Kultúratudományi Tanszék ezúton is gratulál a szerzőnek.

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat