fbpx
2019. január 22.

A modern agráriummal ismerkedtek a diákok

A modern agráriummal ismerkedtek a diákok a Kaposvári Egyetemen

A startup világával és a modern agrárium megoldásaival is megismerkedhettek a diákok a Kaposvári Egyetem rendezett Agrárinnovációs ötletversenyen.

A Boom Csoport a Kaposvári Egyetemmel, a Szent István Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetemmel közösen rendezi meg az első Agrárinnovációs Ötletversenyt. A Hello Modern Agrárium projekt keretein belül zajló rendezvények célja, hogy a végzős középiskolások, fiatal pályaválasztók megismerjék a mezőgazdaság high-tech arcát és közelebb kerüljenek az agráriumhoz.

A kaposvári eseményen a fiatalok Rusz Bero inkubációs- és befektetési menedzser segítségével ismerkedhettek meg a startup világgal. Megtanulhattak csapatban dolgozni és megtudhatták milyen készségek elsajátításával lehet eredményesen prezentálni és sikerre vinni egy-egy agrárinnovációs elképzelést, ötletet.

Princz Zoltán a kaposvári Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója hangsúlyozta:

"Az agrárium a jövőben a high tech megoldásokra, az innovációra, a kreativitásra és azokra a diákokra épül, akik itt vannak a workshopon, hogy ízelítőt kapjanak és megismerkedjenek a modern agráriummal és a Kaposvári Egyetemmel, amely az első lépcsőfok a sikerhez."

A tanultakról február 8-án adhatnak számot a diákok, ekkor mutatják be az általuk kidolgozott projektet, a győztesről szakmai zsűri dönt majd.

 

Utoljára frissítve: 2019. január 22.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat