fbpx
2019. január 17.

A jövő agrárszakembereit a Kaposvári Egyetemen képzik

12 megyéből érkeztek érdeklődők az Agrár- és Környezettudományi Kar nyílt napjára

Szinte az ország minden részéről, összesen 12 megyéből érkeztek érdeklődők az Agrár- és Környezettudományi Kar szerdai nyílt napjára. A regisztrációs adatok szerint a fiatalok túlnyomó többsége konkrét, tudatos elképzelésekkel érkezett a Kaposvári Egyetemre.

„Nyugodtan mondhatom, hogy a jövő, kihívásokra gyorsan reagálni tudó agrárszakembereit képezzük itt a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karán.”

– hangsúlyozta köszöntőjében Prof. Dr. Tossenberger János. A kar dékánja, egyetemünk rektorhelyettese úgy fogalmazott: az agrárium az a terület a világgazdaságban, de a nemzetgazdaságban is, ahol a legdinamikusabb fejlődés várható a közeljövőben. A következő tíz évben ugyanis várhatóan olyan robbanásszerű változások lesznek a technológiában, amelyre az elmúlt 100 évben nem volt példa.

„A Kaposvári Egyetem agrárképzései egy rendkívül széles bázisú alapképzést nyújtanak, hiszen a hallgatóknak a klasszikus agrárismeretek mellett, informatikai és robottechnikai ismereteket is el kell sajátítaniuk.”

A közel másfélszáz érdeklődő a képzések mellett a Karon folyó kutatásokról is többet megtudhatott, de a jelenlévők az ösztöndíjakról, a tehetséggondozásról, valamint a felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalókról is részletes tájékoztatást kaptak. A legtöbben a lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnöki alapszak, valamint az osztatlan agrármérnöki képzés iránt érdeklődtek, de mellette a mezőgazdasági mérnöki szak is sokakat vonzott. Az érdeklődő diákok lakóhelyéből egyértelműen kiderül, hogy az Agrár- és Környezettudományi Kar képzései az ország minden részéről vonzzák az agrárium iránt érdeklődő fiatalokat. A nyílt napra 12 megyéből érkeztek diákok.

A program campus vizittel és egy bemutatató lovas edzéssel zárult a Pannon Lovasakadémián.

 

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat