fbpx
2019. január 15.

Házhoz megy az egyetem

hazhoz 1903

Első kézből, a Kaposvári Egyetem hallgatóitól kaphatnak információt a felvételizők. A Gazdaságtudományi Kar fiataljai sorra keresik fel a térség középiskoláit, hogy személyes tapasztalataikról és az egyetemi életről meséljenek a diákoknak.

Hallgatói kezdeményezést valósít meg a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A nem mindennapi beiskolázási kampány célja, hogy a korábbinál személyesebben, közvetlenebbül szólítsák meg a diákokat. „Úgy gondoljuk, hogy sokkal hitelesebb, ha fiatalok szólnak fiatalokhoz. Tanulóink saját személyes példájukkal, sikereikkel, pozitív tapasztalataikkal motiválhatják a diákokat.

A célunk, hogy minél több felvételiző érdeklődést felkeltsük a kar és az egyetem képzései iránt” – véli dr. Szigeti Orsolya a Gazdaságtudományi Kar dékánja.

A hétfőn indult kezdeményezés keretében eddig három kaposvári szakgimnáziumba és gimnáziumba látogattak el a hallgatók.

„Nagyon nyitottak a diákok. Talán azért is, mert közel állunk egymáshoz életkorban. Csak úgy záporoztak a kérdések, nem voltak tabu témák. A leghatásosabb, amikor mi megyünk be hozzájuk órára, körbeülünk és beszélgetünk” – meséli Király Martin hallgató, ötletgazda.

A következő hetekben nemcsak a megye, hanem a térség több középiskoláját is felkeresik a Kaposvári Egyetem hallgatói.

Utoljára frissítve: 2019. január 15.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat