fbpx
2018. december 19.

Teherautónyi szeretet a rászorulóknak

Az almamelléki diákoknak teherautónyi adomány a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának tanító szakos hallgatóitól.

Mosolyt és könnyeket egyszerre csalt az almamelléki diákok arcára az a teherautónyi adomány, amelyet a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának tanító szakos hallgatói gyűjtöttek össze. Az édességek, ruhák, könyvek és tisztálkodó szerek a mélyszegénységben élő gyermekek karácsonyát varázsolta széppé.

A nagy hideg ellenére mintegy 100 izgatott diák várta a teherautónyi adomány érkezését az Almamellék-Somogyhárságyi Általános Iskola és Kollégiumban. A gyermekek meghatottan és boldogan fogadták a sok-sok ajándékot. A diákok könyveknek, játékoknak, tisztálkodó szereknek, ruháknak és édességeknek is örülhettek szerda délután.

A kezdeményezést egyetemünk harmadéves tanító szakos hallgatói hívták életre. Az ötlet nem véletlen, hiszen a fiatalok - egy projekt keretében – egész évben hátrányos helyzetű települések iskoláit látogatták, hospitáltak és a szabadidős programok szervezésében is részt vettek.

„Ezzel az akcióval a hallgatók érzékenységükről és empátiájukról tettek tanúbizonyságot. Ennek nagyon örülünk, hiszen kiemelt célunk, hogy az itt töltött évek alatt a szakma mellett emberségre is tanítsuk hallgatóinkat”

– mondta el Bencéné Dr. Fekete Andrea, dékánhelyettes.

A mai látogatás igazi karácsonyi meglepetés volt, nemcsak a diákok, hanem Szubotics Miklós igazgató és a pedagógusok számára is.

Az ajándékokat a Kaposvári Egyetem dolgozói, hallgatói, a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium pedagógusai, a szülők és a tanulók közösen gyűjtötték össze.

 

Utoljára frissítve: 2018. december 19.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat