fbpx
2018. december 13.

Modern tudást az agráriumba!

III. BÚZA és KUKORICA konferencia a Kaposvári Egyetemen

A legújabb termesztési technológiákról tájékoztatták az érdeklődőket a III. BÚZA és KUKORICA konferencián. A házigazda Kaposvári Egyetem nemcsak az oktatás és a kutatás, hanem a szaktanácsadás mellett is elkötelezett – erről beszélt az eseményen Prof. Dr. Tossenberger János dékán, rektorhelyettes.

Modern tudásra és tudatosságra van szükség annak érdekében, hogy javuljon a magyar mezőgazdaság hatékonysága - többek között erről is beszéltek a szakemberek a III. KUKORICA és BÚZA Konferencián. Prof. Dr. Tossenberger János rektorhelyettes, dékán kiemelte:

„Ma nem elég sokat termelni, a legjobb minőségre kell törekedni. Ehhez pedig naprakész tudásra van szükség, amelyet ezen a konferencián megkaphatnak az ágazat szereplői.”

A teljes termesztési ciklusról, a talaj-előkészítéstől, a vetőmag kiválasztásán át a növényvédelemről és a műtrágyázás új eljárásairól egyaránt tájékoztatták a résztvevőket a 3. KUKORICA és BÚZA konferencián. Németh István a Magro.hu ügyvezetője hangsúlyozta:

„A gazdáknak összetett problémákat kell megoldaniuk. Épp ezért szükség lenne arra, hogy mélyebb információkkal rendelkeznek. Ezért ezeket a témákat időről időre előtérbe helyezzük, hogy mindenki tudatos döntéseket tudjon hozni.”

A konferencia egyik előadója volt Dr. Keszthelyi Sándor a Kaposvári Egyetem Növénytudományi Intézet egyetemi docense is.

 

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat