fbpx
2018. december 06.

Töretlen siker – Tizedik félévét zárta a Senior Program

Tizedik félévét zárta a Senior Oktatási Program
 

A cigánytelepről a rákkutatásig – a hallgatók szerint ez volt az idei félév legérdekesebb előadása. A Kaposvári Egyetem Senior Oktatási Programja szerdán a 10. félévét zárta, az eseményen több mint 350-en vehették át tanúsítványukat, oklevelüket.

Az elmúlt tíz félévben töretlen volt a Kaposvári Egyetem Senior Programjának sikere. Ezt mutatja az is, hogy az első félévhez képest több mint két és félszeresére nőtt a regisztrált hallgatók száma, amely jelenleg 941 fő. Az idén először, tíz félév után, 130 hallgató kapta meg a bársonymappás díszoklevelét. Ők a legkitartóbbak, akik a kezdetektől részt vettek az eseménysorozaton. Az a 21 fő, akik több mint három éve tehát egy „alapképzésnyi ideje” látogatták az előadásokat, díszoklevelet vehettek át. A többiek összesen 199-en tanúsítványban részesültek. A dokumentumokat ünnepélyes keretek között egyetemünk dékánjai adták át a senior hallgatóknak.

Az érdeklődők a 10. félévben hét tudományterületen, 14 tudományágban, 19 előadást és két pódiumbeszélgetést hallhattak, 23 meghívott vendéggel, akik közül az évforduló alkalmából 14 népszerű előadót visszahívtak a szervezők.

A hallgatók véleménye alapján a félév legérdekesebb előadását Horváth József  molekuláris genetikus, rákkutató tartotta, aki A cigánytelepről a rákkutatásig címmel beszélt életútjáról. Igazán kedvelt volt még többek között: Iváncsik Réka gyógypedagógus, Prof. Dr. Horn Péter rector emeritus, Dr. Zacher Gábor főorvos, toxikológus, Dr. Hatos Pál dékán valamint Dr. Hecker Walter hippológus témája is.

A program legidősebb hallgatója 1928-ban született, a végzősök közül pedig Deli Margit néni pár nap múlva tölti be 88. életévét, lelkesedése töretlen volt, hiszen az elmúlt öt év alatt egyszer sem hiányzott.

A tíz félév során összesen 120 alkalommal 195 meghívott vendég 196 előadást tartott illetve vett részt pódiumbeszélgetésen. A Senior Oktatási Program a következő félévben is folytatódik.

 

 

Senior Oktatási Program (2018.12.05.)

Utoljára frissítve: 2018. december 06.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat