fbpx
2018. december 05.

Hatalmas érdeklődés az AKK nyílt napján

Hatalmas érdeklődés az AKK nyílt napján

Mintegy kétszáz érdeklődőt vonzott a Kaposvári Egyetemre az Agrár- és Környezettudományi Kar nyílt napja szerda délelőtt. A fiatalok a képzési- és kutatási lehetőségekkel, a tehetséggondozással, az ösztöndíjrendszerrel valamint a felvételi eljárás részleteivel is megismerkedhettek.

"Napjaink robbanásszerű technikai fejlődése miatt az agrár felsőoktatás számára legalább 150 éve nem volt ekkora kihívás a fiatal generáció felkészítése az agrárium magas szintű menedzselésére, mint manapság"

– fogalmazott köszöntőjében Prof. Dr. Tossenberger János. Az Agrár- és Környezettudományi Kar dékánja, egyetemünk rektorhelyettese kiemelte: a következő tíz évben olyan technológiai fejlődés várható, amely az elmúlt száz évben együtt véve sem volt tapasztalható.

"A nálunk végzett hallgatók alkalmassá válnak arra, hogy üzemeltessék és továbbfejlesszék ezeket a modern eszközöket, robotokat és technológiákat"

– hangsúlyozta Prof. Dr. Tossenberger János. Mint fogalmazott: erre garancia, hogy oktatói kiválóság tekintetében az agárképzést folytató intézmények között immár negyedik éve őrzi vezető helyét az Agár- és Környezettudományi Kar, de a 154 kar rangsorában is a hetedik helyen áll. Hozzátette: a siker csak akkor garantált, ha a hallgatók az itt töltött évek alatt kemény munkát végeznek.

A mintegy kétszáz résztvevő a képzési lehetőségeken túl megismerkedhetett a Kar kutatási irányaival, a tehetséggondozással, az ösztöndíjrendszerrel, de tájékozódhattak a felvételi eljárás részleteiről is. A sikeres program óralátogatással és campus vizittel zárult. A lótenyésztési képzések iránt érdeklődők pedig egy bemutatató lovas edzést is megnézhettek a Pannon Lovasakadémián.

A regisztrált résztvevők 60%-a a dél-dunántúli megyékből, míg a többi érdeklődő az ország szinte valamennyi megyéjéből, továbbá Szerbiából és Belgiumból érkezett a programra. A látogatók 30%-a a lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnöki BSc szak iránt, 20%-a az osztatlan agrármérnöki, 14%-a pedig a mezőgazdasági mérnöki BSc szak iránt érdeklődött elsősorban.

 

Utoljára frissítve: 2018. december 06.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat