fbpx
2018. november 28.

Előkelő helyen egyetemünk a HVG felsőoktatási rangsorában

Előkelő helyen a Kaposvári Egyetem a HVG felsőoktatási rangsorában

A Kaposvári Egyetem két helyet javított, így a 15. helyen áll a HVG 2019-es felsőoktatási rangsorában. Kiemelkedő eredménynek számít továbbá, hogy oktatói kiválóság tekintetében az agrár képzési területen harmadik éve őrzi első helyét egyetemünk Agrár-és Környezettudományi Kara.

A HVG által közétett adatok szerint a Kaposvári Egyetem 41 felsőoktatási intézmény közül az összesített intézményi rangsor előkelő első egyharmadában szerepel, sőt a tavalyi 17. helyről a 15.-re lépett. Az oktatói kiválóságban megőrizte 13. helyét, míg a hallgatói kiválóságban hat helyet sikerült javítania. Ezek az eredmények minden intézményre érvényes, egységes szempont rendszer szerint kerülnek megállapításra, az oktatói kiválóság és a hallgatók felvételi teljesítményei alapján.

A karok összesített képzési rangsorában az Agrár- és Környezettudományi Kar tizenkét helyet javítva 154 kar közül a 48., ezzel az első egyharmadba került. Az AKK oktatói kiválóságban is az élmezőnyben, a 7. helyen szerepel, sőt az agárképzést folytató intézmények között immár harmadik éve őrzi első helyét.

A Gazdaságtudományi Kar szintén kiemelkedő eredményt ért el, hiszen a gazdaságtudományi képzésterületi rangsorban az oktatói kiválóságban a 4. helyen szerepel.

A Pedagógia Kar a csecsemő –és kisgyermeknevelő valamit az óvodapedagógus alapszakos rangsorban szerepel kimagaslóan. Előbbiben kizárólag csak az ELTE előzi meg, míg az utóbbiban is a dobogós harmadik helyen áll.

A művészképzés területén a HVG nem állított fel rangsort, ám elismerően ír, sőt a vidék egyik legjelentősebb művészképző bázisának nevezi a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karát.

 

kép: eduline.hu

Utoljára frissítve: 2018. november 28.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat