fbpx
 

6. Országos Városmarketing Verseny - kaposvári regionális elődöntő

GTK kari esemény
Dátum: : 2019-11-27 10:00 - 16:00

Helyszín: Kaposvári Egyetem, Egyetemi Könyvtár

A 6. Országos Városmarketing Verseny fő szervezője a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete. A verseny szervezésében társszervezőként részt vesz a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézet, Szegedi Tudományegyetem GTK Üzleti Tudományok Intézet, Debreceni Egyetem GTK Marketing, a Kaposvári Egyetem, Marketing és Menedzsment Intézet, és Kereskedelem Intézet, és a Széchenyi István Egyetem, GTK Marketing és Menedzsment Tanszék. A lebonyolítást az EMOK- Egyesület a Marketing Oktatásért Kutatásért segíti.
 
A verseny küldetése és célja: Az Országos Városmarketing Verseny egy olyan hagyományokkal rendelkező egyetemistáknak szóló verseny, ahol a résztvevők konzulens tanárok segítségével valós problémák megoldásán dolgozhatnak, tanácsot adhatnak a városoknak. A verseny célja egyrészről, a hallgatók együttműködési készségének a fejlesztése, felkészítve őket a munkaerő piaci kihívásokra. Másrészről a felsőoktatást végző karok közötti együttműködések kialakítása és fejlesztése. Harmadrészről az önkormányzatokkal való együttműködések erősítése.
 
A versenyfeladat: A "Turizmusmarketing - Desztináció Marketing" fejlesztési ésmarketingstratégiai, gyakorlati javaslatok, megoldások kidolgozása a város kínálatánakvonzóbbá tétele, a sikeres, fenntartható turizmusrendszere érdekében.
 
A kaposvári elődöntőben érintett települések: Kaposvár, Siklós, Zalakaros.
 
A kaposvári versenyben képviselt egyetemek: Kaposvári Egyetem (2 csapat), Budapesti Corvinus Egyetem, Széchenyi István Egyetem (Győr).
A hallgatói prezentációk hossza maximum 15 perc, ezt követően 5 percben a zsűri teszi fel kérdéseit.
A zsűri tagjai a marketing és a turizmus szakma képviselőiből állnak.
A csapatok pályamunkáit két szakmai bíráló és maga a feladatot adó város véleményezte. A szervezésben résztvevő egyetem-városokban regionális elődöntőkön bemutatásra, megvédésre kerülnek a pályázatok, majd a legjobbak vesznek részt a december 5-én és 6-án, Miskolcon megrendezésre kerülő döntőn.
 
A felhívásra 26 város jelezte együttműködési szándékát, így a feladatadók között szerepel:
Balatonalmádi, Budapest III. kerület (Óbuda-Békásmegyer), Budapest VI. kerület (Terézváros), Budapest IX. kerület (Ferencváros), Budapest XIII. kerület (Angyalföld), Budapest XVIII. kerület (Pestszentlőrinc-Pestszentimre), Debrecen, Eger, Győr, Kaposvár, Kazincbarcika, Kiskunhalas, Kisújszállás, Miskolc, Nyírbátor, Nyíregyháza, Ócsa, Paks, Siklós, Szeged, Szentes, Szikszó, Törökszentmiklós, Zalakaros, Zákányszék, Zirc.
A város partnersége, pénzügyi támogatása segíti a versenyt, s egyben egy előnyös, megtérülő, érdekes szakmai befektetés is számára.
 
A verseny támogatói:
​Akadémiai Kiadó: Könyvcsomag felajánlás
Világlátó Utazási Iroda: Spanyolországi nyaralás
zip's brewhouse: Sörkostoló és sörtúra felajánlás

 

Telefon:
+36 (20) 469 6105
Email:
pinter [PONT] attila [KUKAC] szie [PONT] hu

 

Dátumok:


  • 2019-11-27 10:00 - 16:00
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat