fbpx

Kollégiumi felvételi

A kollégiumi felvételi eljárás a 2020. évi általános felvételi eljárásban felvételt nyert hallgatók részére az új Szent István Egyetem NEPTUN TR indulása után a NEPTUN TR-en keresztül kerül lebonyolításra. Tekintettel a kollégiumi felvételi eljárás lebonyolítására rendelkezésre álló idő rövidségére javasoljuk, hogy kollégiumi jelentkezési szándéka esetén szíveskedjen az alábbiakban közzétett tájékoztatókat mielőbb elolvasni és a szociális helyzetfelméréshez kapcsolódó dokumentumokat összegyűjteni!

 Amennyiben a kollégiumi felvétellel kapcsolatban kérdése van, keressen bizalommal bennünket a megadott elérhetőségeken!

 

A kollégiumokról

A Szent István Egyetem Kaposvári Campus három kollégiumba helyezi el hallgatóit. Az elmúlt években a jelentkezők 98%-a nyert kollégiumi felvételt.

A Kollégiumi jelentkezéshez 2 kérvény leadására van szükség NEPTUN rendszerben,   az „Ügyintézés/Kérvények” menüpont alatt. Az első a Szociális helyzetfelmérő (szociális pontok), a második kérvény a kollégiumi jelentkezés. A kollégiumi jelentkezésnél a kapott szociális pontok és a tanulmányi pontok kerülnek beszámításra, melyeket automatikusan generál a rendszer a felvételi pontok alapján.

A kollégiumokban a kollégium gondnokságon kívül a szakmai munkát nevelőtanárok segítik az Kollégium vezető irányításával. Mindegyik kollégiumunkban 24 órás portaszolgálat működik. A hallgatók komfortérzetét továbbá lift használata is biztosítja.

A Campus területén található az Új Kollégium, melyet 2005 szeptemberében adtak át, 348 férőhellyel. Minden szoba kétágyas, hűtőszekrénnyel, tusolóval és külön toalettel felszerelt. A szobákban kábeltévé, internet és wifi csatlakozási lehetőség biztosított a hallgatók számára. A kollégiumban, számítástechnikai szaktanterem, kondicionálóterem szaunával, mosókonyha, valamint emeletenként egy-egy konyha található.

 A kollégiumi díj állami ösztöndíjas hallgatóknak havonta 13.980 Ft/hó, önköltséges hallgatóknak: 25.630 Ft/hó. A többletszolgáltatásért fizetendő díj (160 liter hűtőtérfogat/szoba, kábel TV, konditerem, szauna, kerékpár használat, a díjat befizetők számára vendéglátással egybekötött rendezvények): 1.500 Ft/hó/fő.

Az Új Kollégiumban Hallgatói Szolgáltató Iroda (nyomtatás, fénymásolás, spirálozás) működik. Itt található a Hallgatói Centrum is, mely számos szakmai és kulturális rendezvény színtere.

A Csukás Zoltán Kollégium szintén a Campus területén található. Az épület 2007-ben felújításra került és új bútorokkal lett berendezve. Szintén két ágyas szobák találhatók hűtővel, szárnyanként és emeletenként fürdőblokkokkal és konyhákkal felszerelve, internet és kábeltévé csatlakozási lehetőséggel. Számítástechnikai szaktanterem, tanulószoba, szauna és mosókonyha használata biztosított. A kollégiumi térítési díj havonta 11.650 Ft/hó állami ösztöndíjas hallgatóknak, 23.300 Ft/hó önköltséges hallgatóknak. A többletszolgáltatásért fizetendő díj (160 liter hűtőtérfogat/szoba, kábel TV, konditerem, szauna, kerékpár használat, a díjat befizetők számára vendéglátással egybekötött rendezvények): 1.500 Ft/hó/fő.

Az Új Kollégiumban hat, a Csukás Zoltán Kollégiumban pedig két mozgássérült szoba található, melyek összkomfortosak, és az épületek megközelítésének akadálymentesítése is megvalósult.

A Kaffka Margit Kollégium a belváros szívében, a Rippl-Rónai Művészeti Kar épületével egy helyen található. Szobái háromágyasak, emeletenként közös zuhanyzó, toalett és konyha található. Ebben a kollégiumunkban is biztosított számítástechnikai szaktanterem internet és wifi hozzáféréssel, tanulószoba, kondicionálóterem, valamint mosókonyha.

A kollégiumi térítési díj 9.320 Ft/hó az állami ösztöndíjas hallgatóknak, 20.970 Ft/hó az önköltséges hallgatóknak. A többletszolgáltatásért fizetendő díj (160 liter hűtőtérfogat/szoba, kábel TV, konditerem, szauna, kerékpár használat, a díjat befizetők számára vendéglátással egybekötött rendezvények): 1.500 Ft/hó/fő.

A kollégium vezetése a Hallgatói önkormányzatokkal közösen szervez kirándulásokat évente két – három alkalommal. A programok között szerepel szakmai út, sítábor, természetjárás és városlátogatások.

A kollégiumok rendelkeznek a szabadidő hasznos eltöltéséhez szükséges eszközökkel (pl.: sörpadok, bográcsok, kerékpárok). Nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományok ápolására és a közösségi programok szervezésére.

 

Elérhetőségek:

Új Kollégium és Csukás Zoltán Kollégium

Cím: 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.

Telefonszám: +3682/505-832

Kaffka Margit Kollégium:

Cím: 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 6.

Telefonszám: +3682/502-517

Utoljára frissítve: 2020. augusztus 12.

Kapcsolat

Felvételi információk

Molik Mária
06 82/505-800 / 2655 mellék
molik [PONT] maria [KUKAC] szie [PONT] hu

Gelencsér Tímea
06 82/505-800 / 1733 mellék
gelencser [PONT] timea [KUKAC] szie [PONT] hu

Kari kapcsolattartók

AKK – Dr. Áprily Szilvia
06 82/505-828
aprily [PONT] szilvia [KUKAC] szie [PONT] hu

GTKK – Horváthné Dr. Kovács Bernadett
06 82/505-800 / 3500 mellék
horvathne [PONT] kovacs [PONT] bernadett [KUKAC] szie [PONT] hu

PK – Bencéné Dr. Fekete Anikó Andrea
06 82/505-810
bencene [PONT] fekete [PONT] aniko [PONT] andrea [KUKAC] szie [PONT] hu

RRMK – Hetesi Anita
06 82/505-800 / 4001 mellék
hetesi [PONT] anita [KUKAC] szie [PONT] hu

FELVÉTELI KIADVÁNY

Szent István Egyetem Kaposvári Campus felvételi kiadvány (pdf, 2 MB)

Szent István Kaposvári Campus felvételi kiadvány

 

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat