fbpx
2015. december 14.

Gazdaságtudományi Kar

Gazdálkodási és menedzsment (Új képzés!)

Képzés hossza

4 félév 120 ECTS kreditpont

A képzés célja

A felsőoktatási szakképzés célja olyan szakemberek képzése, akik ismerik a gazdálkodási és menedzsment folyamatok irányításának, szervezésének, működtetésének alapelveit és módszereit. Tisztában vannak a vállalati gazdálkodás finanszírozási, számviteli, adózási alapjaival, a munka- és ügyvitelszervezési eljárásokkal, a döntéstámogatás és a kontrolling módszertani alapjaival, az információs és a kommunikációs technikákkal.

Kompetenciák          

sikeres menedzselés elméleti és gyakorlati ismeretei, vállalkozások folyamatainak tervezése, szerveze, döntés-előkészítés, vállalkozás üzleti tervkészítési folyamata

Tantárgyak

vezetés-szervezés alapjai, kis- és középvállalkozások menedzsmentje, pénzügyek, vállalatgazdaságtan, projektmenedzsment, minőségmenedzsment

Karrierlehetőségek

közgazdász asszisztens, controlling asszisztens, HR asszisztens, marketing- és pr-ügyintéző, pénzügyi asszisztens

Finanszírozás

A képzésre állami finanszírozási formában és költségtérítéses hallgatóként is lehet jelentkezni. 

Képzési forma

A képzést nappali és levelező tagozaton is indítjuk.

Gazdaságinformatikus (Új képzés!)

Képzés hossza

4 félév 120 ECTS kreditpont

A képzés célja

A képzés célja felsőfokú gazdaságinformatikus szakemberek képzése, akik képesek a gazdálkodás, illetve egyéb alrendszerek tevékenységrendszere, informatikai támogatásának területén felelősségteljesen részfeladatokat megoldani, együttműködni, valamint a létrehozott információs rendszerek teljes életciklusát gazdálkodási szempontú szolgáltató és elemző munkával támogatni. Ismerik a választott szakterület specifikus alkalmazási igényeit és lehetőségeit, tudnak csapatban dolgozni, kommunikálni, folyamatosan fejlesztik szakmai ismereteit.

Kompetenciák          

A gazdálkodás és annak alrendszereinek informatikai támogatására képes. A gazdálkodással kapcsolatos szolgáltató és elemző munkát segíti. Informatikai hálózatok, szoftverek és adatbázisok tervezésére, szervezésére, üzemeltetésére képes.

Tantárgyak

analízis, valószínűségszámítás, lineáris algebra, statisztika, operációkutatás, számítástudomány,  gazdasági és humán ismeretek (közgazdaságtan, vállalatgazdaságtan, vezetés és szervezés, jog, számvitel, kontrolling); vállalati architektúra, szoftvertechnológia, adatbázisok, programozás, rendszerfejlesztés, informatikai biztonság, információmenedzsment, infrastruktúra-menedzsment, üzleti intelligencia, minőség, audit

Karrierlehetőségek

Végzett gazdaságinformatikus-asszisztensként Adatbázis-tervező- és üzemeltető,  Rendszergazda, Számítógép-hálózati elemző, üzemeltető, Egyéb adatbázis- és hálózati elemző, üzemeltető, Informatikai és kommunikációs rendszereket kezelő technikus, Informatikai és kommunikációs rendszerek felhasználóit támogató technikus, Számítógéphálózat- és rendszertechnikus pozíciókba jelentkezhetsz.

Finanszírozás

A képzésre állami finanszírozási formában és költségtérítéses hallgatóként is lehet jelentkezni.

Képzési forma

A képzést nappali és levelező tagozaton is indítjuk.

Kereskedelem és marketing

Képzés hossza

4 félév 120 ECTS kreditpont

A képzés célja

A felsőoktatási szakképzés célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik képesek általános gazdálkodási és ügyviteli feladatok lebonyolítására, döntések előkészítésére; alkalmasak kisvállalkozások áruforgalmi vagy marketing területén vezetői, nagyobb vállalkozásoknál középvezetők és a felsővezetők mellett kereskedelmi, illetve marketing szakreferensi, asszisztensi tevékenységet folytatni.

A szakra jelentkezők három szakirányból választhatnak:
  • kereskedelmi szakirány
  • marketingkommunikáció szakirány
  • kereskedelmi logisztika szakirány

Kompetenciák          

Problémafelvetés, megalapozott koncepciók kidolgozása, problémamegoldás, projekt-szemláletű oktatás és feladatmegoldás, csapatmunka. Együttmködés termelő, kereskedelmi vállalatokkal és non-profit szervezetekkel. Erősen gyakorlatorientált képzési fókusz. Modern, szakmai igények alapján összeállított szakírányok választhatók marketing és kereskedelmi fókusszal.

Tantárgyak

Mikroökonómia, makroökonómia, vállalatgazdaságtan, marketing, kereskedelmi és értékesítési ismeretek, logisztika, marketingstartégia, fogyasztói magatartás, áru- és minőségmenedzsment, PR.

Karrierlehetőségek

A hazai- és nemzetközi vállalati környezet, valamint a közszféra is valós elhelyezkedési lehetőséget kínál munkatársi szinten egyaránt, emellett a szakmai ismeretanyag magabiztos alapja lehet egyéni vállalkozás indításának is.

Finanszírozás

A képzésre állami finanszírozási formában és költségtérítéses hallgatóként is lehet jelentkezni. Az önköltségi díj összege: 195000 Ft/Ffélév

Képzési forma

A képzést nappali és levelező tagozaton is indítjuk.

Pénzügy és számvitel

Képzés hossza

4 félév 120 ECTS kreditpont

A képzés célja

A felsőoktatási szakképzés célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik elméleti és gyakorlati tudásuk birtokában képesek a gazdasági élet legszélesebb területén: a vállalati, a pénzügyi szolgáltató, az államháztartási és a civil (nonprofit) szektorban működő szervezetekben a feladatok ellátására.

A szakra jelentkezők három szakirányból választhatnak:

  • államháztartási szakirány
  • pénzintézeti szakirány
  • vállalkozási szakirány

Kompetenciák

A munkaerő-piaci igényekhez rugalmasan alkalmazkodnak, pénzügyi-számviteli gyakorlati ismeretekkel, jártasságokkal és készségekkel rendelkeznek, amely megalapozza az élethosszig tartó tanulást is.

Tantárgyak

Közgazdaságtani ismeretek (mikroökonómia, makroökonómia); Üzleti ismeretek (vállalatgazdaságtan, marketing, Európai Uniós ismeretek); Számviteli szakmai ismeretek (vezetői számvitel); Pénzügyi szakmai ismeretek (pénzügytan, adózási ismeretek, bankismeretek, költségvetési pénzügyek)

Karrierlehetőségek

Választott szakiránytól függően felsőfokú államháztartási közgazdász-asszisztens, felsőfokú pénzintézeti közgazdász-asszisztens, felsőfokú vállalkozási közgazdász-asszisztens végzettséggel énzügyi ügyintéző számviteli ügyintéző,  üzleti jellegű szolgáltatási ügyintéző, adó- és illetékhivatali ügyintéző, társadalombiztosítási és segélyezési hatósági ügyintéző, könyvelő (analitikus) munkaköröket tölthetsz be.

Finanszírozás

A képzésre állami finanszírozási formában és költségtérítéses hallgatóként is lehet jelentkezni. Az önköltségi díj összege: 195.000 Ft/félév

Képzési forma

A képzést nappali és levelező tagozaton is indítjuk.

Kapcsolat

Felvételi információk

Molik Mária
06 82/505-800 / 2655 mellék
molik [PONT] maria [KUKAC] szie [PONT] hu

Gelencsér Tímea
06 82/505-800 / 1733 mellék
gelencser [PONT] timea [KUKAC] szie [PONT] hu

Kari kapcsolattartók

AKK – Dr. Áprily Szilvia
06 82/505-828
aprily [PONT] szilvia [KUKAC] szie [PONT] hu

GTKK – Horváthné Dr. Kovács Bernadett
06 82/505-800 / 3500 mellék
horvathne [PONT] kovacs [PONT] bernadett [KUKAC] szie [PONT] hu

PK – Bencéné Dr. Fekete Anikó Andrea
06 82/505-810
bencene [PONT] fekete [PONT] aniko [PONT] andrea [KUKAC] szie [PONT] hu

RRMK – Hetesi Anita
06 82/505-800 / 4001 mellék
hetesi [PONT] anita [KUKAC] szie [PONT] hu

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat