fbpx

Felvételi eljárás

A duális képzési formájú szakokra történő jelentkezés a 2020. évi felvételi eljárásban két, egymással párhuzamos szakaszból áll:

  1. állami általános felvételi eljárásból, mely megegyezik a „hagyományos” (azaz a nem duális formában hirdetett) alapképzési szakra történő felvételi eljárással, és
  2. vállalati felvételi szakaszból.

A felvételi tájékoztatóban a „hagyományos” alapszakok mellett lábjegyzetben feltüntetésre került, amennyiben az adott alapszak duális formában is indul.

A jelentkezés menete a következő: a jelentkező az állami felvételi eljárásban benyújtja jelentkezését a duális formában is meghirdetett szakra (felvételi eljárás 1. szakasza).

A jelentkezési határidő: 2020. február 15.

Amennyiben a jelentkező duális szakra szeretne felvételt nyerni, akkor a felsőoktatási intézménybe jelentkezéssel párhuzamosan fel kell vennie a kapcsolatot az adott szakra hallgatót fogadó partnerszervezettel (egyidejűleg több céghez is lehet jelentkezni). A partnerek közül a jelentkező választja ki a számára legszimpatikusabb(ak)at.

Az Egyetemmel szerződött szervezetek profiljáról, tevékenységéről, elérhetőségeiről, stb. az egyetemi honlapon és a vállalati weboldalakon lehet tájékozódni. Az együttműködő szervezetek listája a Partnerszervezetek menüpontban, karok szerinti bontásban találhatók.

A jelentkező a vállalattól kapott tájékoztatás szerint vehet részt a vállalati felvételi eljárásban (felvételi eljárás 2. szakasza). A vállalati felvételi eljárás részletei (időpontja, helye, módja, kapcsolatfelvételi lehetőségek stb.) ugyancsak a partnerszervezet saját honlapján, valamint az egyetemi honlapon érhetők el.

Ezt követően a vállalat legkésőbb a felvételi sorrend-módosítási határidőt megelőzően, de legkésőbb 2020. június 30-ig tájékoztatja a jelentkezőket és az egyetemet a kiválasztás eredményéről.

A jelentkezőnek – a sikeres vagy sikertelen vállalati felvételi eljárás ismeretében – ideje és lehetősége marad, hogy az állami felvételi eljárásban a jelentkezési sorrendjét – a ponthatár megállapítás időpontját megelőző 14. napig terjedő határidőn belül – egy alkalommal módosítsa. A jelentkezési sorrend változtatásának várható időpontja: 2019. július 10.

A sikertelen vállalati felvételi eljárás nem érinti az általános felvételi eljárást és nem befolyásolja a ponthatárhúzás eredményét.

A duális partnerszervezeteknek lehetőségük van az állami általános és a pótfelvételi eljárást követően is vállalati pótfelvételi eljárást szervezni. Ezek módját, időpontját és helyszínét a partnerszervezetek tájékoztatói tartalmazzák és/vagy az adott partnerszervezeti kapcsolattartónál lehet érdeklődni.

A 2020/2021. tanév őszi félévében induló duális képzések esetén a hallgatói munkaszerződéseket legkésőbb szeptember 30-ig kell megkötni.

Utoljára frissítve: 2020. augusztus 04.

FELVÉTELI KIADVÁNY

Szent István Egyetem Kaposvári Campus felvételi kiadvány (pdf, 2 MB)

Szent István Kaposvári Campus felvételi kiadvány

 

DUÁLIS KÉPZÉSEK

duális képzések a Kaposvári Egyetemen

 

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat